Zobacz pojedynczy post
stary 28-12-2006, 14:33   #1204
Miszcz23
Guest

Domyślny

1. Skoro Tibia Cię nie rajcuje i wolisz OTS to czemu nadal piszesz na forum Tibia.pl i Tibia.com? Nie rozumiem.

2. "wszystkie przedmioty zdobyte w Tibii nigdy sie nie koncza, dotyczy to zarowno lootu z potworow jak i quest itemow ktore sa zazwyczaj drozsze z tego powodu ze wystepuja w mniejszej ilosci"

gówno prawda, właśnie między innymi po to wprowadzili sklepu z Djinnami i te wszystkie itemy które trzeba zbierać na addony żeby ograniczyć ich ilość;

np. spróbuj teraz kupić np. FSa, nie jest tak łatwo bo jest ich potrzebnych 40 do addona, to samo jest z Crown Armorami itd itp. Popyt na te itemy wzrasta, stają się droższe, a co się z nimi dalej dzieje- powstaje z nich np. pelerynka dla Pana Masoja;

...co do Djinnów: one robią dobrą robote, może na nowych serverach RH było drogie ale na starych np. Antica to już była tragedia. Koleś wychodził z rooka, robił 20 lv i miał Crown Seta, bohy i z GSem expił na rotwormach, bo wszystko kupił po zrobieniu Desert Questa. Teraz nikt już Ci nie sellnie tak tanio tych itemów bo woli je sellnąć u Djinnów. Po za tym gdyby nie Djinny nie byłoby ceny minimalnej, w sumie to może i by była, ale taka ustalona przez playerów, która tak na serio jest gówno warta jak sam zauważyłeś. Weź pod uwage np. takie Bohy. Nie ma ich już tak dużo na servie, ludzie je wolą sellować za 30k u Djinnów, albo drożej u playera który właśnie potrzebuje 5 par bohów na kapturek. Wszystko to powoduje, że ich cena wzrasta, ale nigdy nie zejdzie poniżej tych 30k. Pomyśl co by było gdyby nie było tych Djinnów. Przypuśćmy że mamy już ten sam loot z Hydr. Wszystkie hi lvl miałyby tych itemów w ciul i jeszcze troche. Cena by spadała do takich sum, że byle nooba byłoby na to stać. Nie byłoby żadnego ograniczenia. Na szczęście dzięki Djinnom jest. Na nowych serverach się to tak nie sprawdza, ale myśl na dłuższą mete, np. tak za 3 lata. Nastąpiło by takie przesycenie itemów i taki spadek cen jak kiedyś na Antice czy Novie.

...co do naprawienia tej ekonomii:
Jeśli chodzi o itemy to trzeba wymyśleć coś co by je ograniczało, np. addony, ale na większą skale. Pomysłów jest w cholere. Czego wyobraźnia sięgnie.

Drugą sprawą są Hydry, Cip Soft musiałby utrudnić ich huntowanie. Pogorszyć loota itd, zrobić coś żeby się nie opłacało aż tak na nich huntować. Niektóre servy już się powoli walą przez Hydry. Na forum zaczynają rodzić prawa, że można na nich huntować tylko 5h, bo wszystkich wkurzało jak codziennie jakiś urwany z choinki sorc nagle ma 100lv i zaczyna sobie rządzić. Ostatnio się dowiedziałem że na jakiejś stronie br ktoś udostępnił bota który pozwala expić na Hydrach, sorc automatycznie podchodzi do kratki kiedy Hydra się znajdzie w oznaczonym miejscu, później spamuje exori vis, a kiedy hp spadło poniżej określonej granicy to wrzuca vite albo gran. Można jeszcze ustawić żeby lootowało Hydre i segregowało golda w bp i żeby odpowiadać na pytanie "how long". To mnie przeraża...poczekajmy jeszcze rok i będziesz wchodził na Dragon Lair, klikał "Enter" a po paru godzinach zobaczysz na pasku że właśnie masz adv levelu. Umieram z ciekawości co Cip Soft planuje z tym zrobić.

pozdro Thalle itd.
moje serce się raduje, że na forum tibia.pl urodziły się dyskusje na wyższym poziomie ( jak wchodziłem na tą strone rok czy dwa lata temu to umierałem ze śmiechu) . gz all xD