Zobacz pojedynczy post
stary 28-12-2006, 21:35   #21
Matrio23
Użytkownik Forum

Matrio23's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2006

Imię: Elbelor
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Domyślny

Dobra wiec powiem cos ze swojego doswiadczenia o druidach i palkach.
Plusy druida: ogolnie na kazdym lvlu dobry czy to pacc czy nie, rozdzki, hmmy, runki, czary, moze robic UHy i naprawde mnostwo kasy zbijac. Dla mnie na kazdym lvlu druid jest dobry, poprostu ziomal wymiata nie ma bata i nie jada go tak bardzo no bo przeciez moze nosic tarcze i FD (chociaz w przypadku magicznych postaci to nie daje zazwyczaj duzo bo mnie GS walnaz za 112 z medusa shieldem na full defie ale mniejsza o to).Wymiata na dragonach. Jest brany do roznych huntow i strasznie mnostwo kasy zbija! Nie zgodze sie z tym, ze manasy zzeraja tak strasznie kase. Racja, jest to wydatek ale jak druid pojdzie na hunta to sie bardzo odbije z kasa, bo np hunt na hydry, bedzie leczyl a potem od ziomalow dostaje za to kase, to sa wlasnie uroki druta, takie wspolne druzynowe przygody
Minusy druida: Nie ma UE, nad tym strasznie ubolewam. Manasy jak juz wczesniej wspomnialem, to nie problem jak sie wie na jakie hunty chodzic.
I tempest rod ma tylko jedna kratke zasiegu, to jest naprawde zbrodnia w bialy dzien!! Na poczatku troche ubolewalem, ze nie robi SD i nie ma tego UE, ale po glebszym namysle dochodze do wniosku, ze bardziej wole jak drut ma exure sio i UHy, bo i tak i tak jest wymiataczem, i bedzie mial z tego mnostwo kasy za co sobie moze kupic w brod SDkow i jeszcze mu zostanie.

Przejdzmy do palla:
Plusy Palka: Z dobrymi skilami niezle ciora, i ma czary takie jak ultimate healing itd i na niskich lvlach z blokerem moze naprawe dobrze expic (no ale ktora postac nie, chyba ze chodzi o predkosc)

A teraz Minusy: Nie nosi tarczy, wolniej mu shield skacze, byle lag a juz moze cie nawet ghul zjechac do red hp badz co gorsza zabic. Wyobraz sobie ze jestes na dsach i akurat masz laga. Nic innego tylko ded na miejscu. Jak wczesniej powiedzialem palek jest rzeznikiem, tylko jak ma dobre skille, a ty to tez jest nie lada wysilek, bo trzeba zbierac te speary czy kamyszki, a hacki zbierajace itemy sa bardzo latwe do wykrycia. I powiedzmy ze juz ten pall ma te dobre skille i idzie na hunta. Ma laga, i pada i traci po dwa skille i znowu mnostwo straconego czasu na odrabianie tego i kolo sie zamyka.
Najgorsza wada palka jest wlasnie to ze byle gowno moze go zabic.

Moim zdaniem wszystko zalezy od ciebie i w jaki sposob bedziesz gral. Widzisz ja kiedys gralem w tibie myslac, ze jedynym celem w tej grze jest tylko expienie expienie, dobre skille i wogole byc takim super ziomem co sobie wymiata etc. Ale teraz rozumiem, ze wystarczy sobie urozmaicic gre i grac w nia dla zabawy np Nie zalezy mi teraz tylko na expie, chodze z ludzmi gdzies na jakies questy po jakis podziemiach(obecnie gram druidem rzecz jasna) i mam w dupie deda czy to, ze strace tam czas i wogole nie poexpie bo mam z tego dobra zabawe. Dreszcz adrenaliny ze w jednej z tych dziur moze czaic sie smok czy gs czy Bog jeden wie co. Gra sie znudzi kazda postacia jak bedziemy grali tylko po to zeby expic, expic i miec dobre skille i wogole. Tak niestety jest. Wszystko zalezy od tego jak bedziemy w ta gre grac i wydaje mi sie, ze profesja nie jest az tak bardzo wazna. Grunt to dobra zabawa, ale monotonne postepowanie jak wczesniej powiedzialem tzn. chodzenie na dragi i caly czas te same czynnosci nudza. I w koncu cala tibia w ogole wam sie znudzi. U mnie tak bylo tylko ze z diablo 2 na batku. Zdobylem dobre equ i poprostu caly czas wykonywalem to samo: Duele, Balruny i to wszystko.

Jezeli bedziesz gral pallkiem w sposob podobny co do druida to tez ci sie znudzi. Musisz poprostu znalesc sposob grania ktory bedzie cie naprawde cieszyl bo ciagle expienie i h lvl nie przyniesie ci pociechy na dluzsza mete.

Pozdrawiam i zycze milej gry! A wszystkim hucznego sylwestra
Matrio23 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.