@kg24-bardzo mądra wypowiedź,zawarłeś całą esencję mentalności graczy Tibijskich.
Low levele zawsze się plują,ponieważ to w szczególności oni padają ofiarą PK.Sami nigdy nie zaznali roskoszy mordowania więc co mogą o tym wiedzieć?Im wyższy level,tym bardziej zmienia się mentalność grającego.Na 30lvlu kiedy nie ma on już takiego problemu z PKerami sam zaczyna doceniać ten jakże istotny czynnik w Tibii.Tibia ma naśladować nasze prawdziwe życie,powinno więc być w niej miejsce dla morderców i złodzieji.Grałem już w inne MMORPG i zawsze oceniam takie gry pod kątem rozwiązania sprawy PvP.W Tibie gram 2 lata i przyciągnęła mnie właśnie nieograniczoną możliwością zabijania innych graczy(jeszcze nawet nikomu nie śniło się o systemie skulli-piękne czasy...).Grudniowe udpate przyjąłem z pewnym spokojem(w sumie oznaczenie seryjnego mordercy było dobrym rozwiązaniem,jednak prowadziło jak to zwykle bywa do wielu nadużyć-np.missclicków).Jednak system auto-banów był dla mnie strasznym ciosem i zastanawiałem się nad zakończeniem kariery Tibijskiej.Jednak dobrze,że tego nie zrobiłem bo po odpaleniu serwerów enforced-pvp jakby odrzyłem

(nigdy tak dobrze się nie bawiłem jak na Infernie-każdy zdobyty lvl i mlvl miał dla mnie podwójne znaczenie-rozpatrywałem go pod kątem walki PvP i to mnie cieszyło).
Aktualnie nie wyobrażam sobie gry na innym serwerze jak enforced-PvP(o non-pvp nawet nie myśle-nie poszedłbym tam nawet jakby mi dali dożywotniego pacca i 1000000mln gp na start).Swoją drogą,będąc seryjnym killerem lepiej znoszę swoje dedy("Pomyśl ile w sumie stracili ci,których zabiłeś"-tłumacze sobie i już mi lepiej bo wiem,że zasłużyłem;p