Osobiście uważam, że PK-owanie to intesencja całej gry. Trenuje po to by lepiej zabijać, expie po to by lepiej zabiać, kupuje equip by lepiej zabijać.
Ja zaczynalem grac w tibie jeszcze w owych pamietnych czasach gdy o systemie banów i takich innych głupot z czachami to czlowiek nawet nie pomyślał. Nigdy nie rozumialem tych glupich frajerków co obsypywali Cip-soft mailami jaka to tibia jest zła prze PK jak to duzo osób odejdzie przez PK i sie zrobiło ZADOWOLENI !!!!. Z drugiej strony Cip-soft zachował sie bardzo komercyjnie co do takich osobników i uległ żadaniom tych nędznych pseudo graczy. GRANIE w gry MMRPG, MMCRPG wymaga moim zdaniem odpowiedniego wieku bo moge sie zalozyc ze wiekszość tych co nie lubią PK to dzieci okolo 12+2-3 roku życia mało znający prawdziwą esencję światów gier typu Tibia. Jezeli ludziom sie nie podoba zabijanie sami powinnie sie zjednoczyć i ukrócić jakieś elementy. Ale dajcie spokoj, aż mnie szlak trafia i dziwny rodzaj konwulsji (hehe) jak pomyśle jak to szlem swoim magiem w poszukiwaniu przygod ze swoimi wiernymi kumlami i spotkalismy pewnych PK co uważali sie za bandytów, mieli dlamnie w tamtych czasach kosmiczne levele i tak sie złożyło, że zatakowali jakiś innych podrużników. Kolesie należeli do gildi Banditos ( LOL ). Widząc to zajście czym prędzej, przy okrzykach " UCIEKAMY!!!" "fast fast juz z nimi konczą, bedziemy nastepni !!!"
czlowiek uciekal odczówając każdąsekundę gry w sposób niepowtażalny. Cieszyłem sie potem jak dziecko z kumpalmi ze udało nam się przeżyć. Potem walnołem msg do bosa ich gildi i poweidzialem 3 słowa "Respect..Don PK" na to mi odpowiedział "and respect you amigo" ( i respekt dla ciebie przyjacielu )
A jak to wygląda dziś..obraz nędzy i rozpaczy...Dajmy ide jak wtedy z kuplami, również widze tych paru osobników z gildi Banditos chcących pozbawić życia jakiś kilku podrużników i co robie..nic ponieważ nic nie czuje bo wiem ze mnie nie zabija dlatego ze mam za niski lev, nie mam equip a kolejna czacha to mozliwość bana czy red skula dla mordercy. Dodatkowo co robi wiekszość nobow....zabiera ciala albo drze sie pod depo PK --->. I co to sie porobiło z ta grą

Gram bo gram i czekam na mature, po zdaniu egzaminu oczekuje nowego serwerka PvP enforce i inwestuje w paca i bawię sie wspaniale. Szkoda mi tylko czasu na tworzenie postaci na normalnym servie. Na zakończenie chciałbym przytoczyć słowa pewnego leidera gildi "Pewnego dnia Noooby zawładną światem, oby ten dzień nie nastąpił" NIESTETY NOOBY WYWOŁUJĄC TA BEZNADZIEJNĄ ZMIANĘ JUZ WYGRAŁY I RZĄDZĄ.
Mój server Hiberna....do czasu