@Kulikos:
Polaka jeszcze nie spotkałem ;-)
Inna sprawa, że ogólnie gra mało ludzi.
Interakcja z NPC - oczywiście. Questy? Są, choć dopiero zaczynam gre więc nie powiem Ci jak bardzo ciekawe. Natomiast nagminnie występują takie rzeczy jak drzwi z pułapkami, tajemne przejścia, wrota które otwierają się kiedy zrobisz coś odpowiedniego (np. powiesz hasło) - nudno nie jest.
Poza tym, bardzo ciekawy motyw z jedzeniem - żeby przeżyć, musisz jeść i zachować odpowiednią dietę. Ja przez cały dzień jadłem tylko gobliny i inne humanoidy. Zaczęły mi wypadać zęby "bo mam za mało witaminy C" ;-)
Świetnie rozwinięty system magii - nie tak jak w tibii, że czarami to się walczy od święta - tu, jeżeli jesteś postacią magiczną, czary spontaniczne będą Twoją główną siłą. Możesz spalić wszystkich w okolicy, natychmiast uśmiercić jakiegoś pechowca czy wymalować na podłodze runy i poczekać aż ofiara wpadnie w pułapkę.
Kolejna świetna sprawa to skille - jest ich mnóstwo. Część mamy od początku gry, a innych możemy nauczyć się z książek. Ja potrafie między innymi lewitować, przeszukiwać pomieszczenia (znajdowanie pułapek itp.), rozbrajać pułapki, używać wytrychów i jeszcze wiele innych.
Oczywiście, poprzez używanie skilli, podnosimy ich poziom a zarazem efektywność.
Do tego takie rzeczy jak alchemia czy tworzenie magicznych przedmiotów dodają grze smaku.
Dla ludzi, którzy potrafią w grze docenić coś innego niż grafikę - świetna zabawa.
Ostatnio edytowany przez styku - 01-01-2007 o 13:40.
|