Zobacz pojedynczy post
stary 02-01-2007, 15:34   #136
Szpicel
Użytkownik Forum

Szpicel's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg

Domyślny

@do wszystkich:

wole stać po stronie słabszego i bronić jego racji (tylko wtedy gdy sytuacja jest zgodna z moimi poglądami) niezależnie kim jest. Bardzo drażni mnie poniżanie i obrażanie osób (szczególnie kiedy jest anonimowe).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Blog 27 NIE JEST wysokiej rangi urzędnikiem państwowym, żeby można było reagować nań jak na świętą krowę. Nie jest też Bogiem. Nie jest również w jakikolwiek sposób zasłużony państwowo/kulturalnie/społecznie, tak jak Hanka Bielicka, Syd Barrett, Jacek Kuroń, Leon Niemczyk, ks. Jan Twardowski, Ewa Sałacka, Robert Altman, Anna Politkowska, Milton Friedman, Stanisław Lem czy Marek Grechuta, których to akurat MÓGŁBYM bronić na ubitej ziemi nawet za ich życia (i broniłem zresztą). Teraz też jestem.
To tylko współczuje Tobie braku szacunku dla poszanowania ludzkiej godności.

Pamiętaj, że każdy człowiek ma uczucia i nie musi być Bogiem, świętą krową czy też wysokiej rangi urzędnikiem państwowym by zasłużyć sobie na przeprosiny.

Jeżeli zaś chodzi o rozsławianie naszego kraju chodzi mi głownie o to by ludzie zza granicy zainteresowali sie naszą kulturą, położeniem geograficznym i tradycją. Nie ma dla mnie znaczenia czy uwagę na nasz kraj będzie przykuwał Vader, blog 27 czy też Adam Małysz.

I tak jak napisał Korektor:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor
Dlaczego Polska na zachodzie jest rozpoznawana ze wsią, pasącymi się baranami i dziadkamki jedzącymi bigos? Nie możemy pokazać czegoś porządnego, jak zamki, pałace czy nawet nowoczesne budowle.
Chodzi mi głownie o to by ludzie zaczeli dostrzegac polske i przez to burzyć stereotypy o zacofaniu naszego kraju.

@down:
Ich muzyka pokazuje, że u nas ("kraju zacofania") też może powstać dobry popowy zespół. To co one robią (chociarz niemają z tym wiele wspólnego) nieodstaje od zachodnich produkcji tego gatunku.

Pisząc, że one nie zasługują na przeprosiny ośmieszasz się.
Każdy człowiek zasługuje na przeprosiny szczególnie po takiej fali wyzwisk.

Ostatnio edytowany przez Szpicel - 02-01-2007 o 15:55.
Szpicel jest offline   Odpowiedz z Cytatem