Zobacz pojedynczy post
stary 02-01-2007, 15:51   #3
Tawer Redeye
Użytkownik Forum

Tawer Redeye's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Tawer Redeye ma numer GG 631049 Tawer Redeye ma login Tlenu kamix21@o2.pl
Domyślny

Jeśli chcesz grać w d&d możesz kupić planszówkę w której są podstawy lepiej opisane albo przeczytaj kilka razy podręcznik(zrobiłem tak i pojmuje za pierwszym i drugim nie rozumiałem za dobrze)
Co do łatwej mechaniki polecam warhammera ed 2 większość testów jest opierana na wyrzuceniu liczby równej lub niższej od testowanego atrybutu. Jednak warhammer jest ciężki pod względem klimatu.
Jest jeszcze pełno systemów np: Kryształy czasu, nieboracy. Ale w nie nie grałem. Możesz stworzyć własny system bez mechaniki lub z bardzo prostą - sam od tego zaczynałem. Dobrze też znaleźć kogoś kto w to gra i popatrzeć jak on gra lub porozmawiać z nim.

Aaaaa.... Zasady testów w D&D Rzucasz kostką k20(k-kostka 20-liczba ścianek kostki) i musisz wyrzucić powyżej lub identycznie ST\KP\czegoś innego(stopnia trudności\klasy pancerza). Gdy rzucisz dodajesz modyfikator z testowanego atrybutu np gdy masz 9 S i używasz jakiejś umiejętności siłowej( lista w podręczniku gracza PG) rzucasz k20. Wypada np: 13 dodajesz modyfikator(str 9 PG) czyli -1 wychodzi 12 ST 13 nie udało ci się jeśli byś wyrzucił 14 lub więcej udało ci się.

Jeśli chcesz pokaże ci to przez gg w inny sposób. Numer 4991936.

Neuroshimy nie znam więc się niewypowiem.

Wszystkie dane z 3.5 edycji(najnowszej) oraz SRD(darmowej angielskiej)

Jeśli masz PMP to tam jest na stronach od 8 do 10 jeśli nie to podam ci przez gg.
272 posty

Ostatnio edytowany przez Tawer Redeye - 02-01-2007 o 16:04.
Tawer Redeye jest offline   Odpowiedz z Cytatem