Nie wydaje mi sie zeby to byl jakis fenomen z tibia. Tak jak ktos wyzej napisal pewnie nie wbiles nawet 8 lvl (ja sam go bilem miesiac swoja pierwsza postacia) "normalna" gra zaczyna sie dopiero puzniej. Tibia jest inna gra niz wszystkie fakt faktem ze jest stosunkowo prosta ale mimo to takich rozwiazan jakie mozna znalesc w tibi nie znajdziemy w innych grach wiec jest ona atrakcyjna pod jakims wzgledem napewno. Sam osobiscie gralem w d2 na CBN i oczywiscie uwazam ze jest lepsza od tibi ale po resecie postaci doszedlem do wniosku ze nie ma po co grac w gre w ktorej po roku "wywalaja" ci postac ... . Zaskakujace jest w tibi ze mimo ze grafika raczej nei jest powalajaca to tworcy stworzyli calkiem ciekawa gre jest tam jakas fabula (genesis i tego typu). W wowa gralem na pirackich serwerach i powiem szczerze wole wybulic 100 zl na premium account w tibi niz placic abonament w wowie poniewaz pod zadnym wzgledem mi sie ta gra nie spodobala :/ moze powodem tego jest gra "tylko" na pirackich serwerach. Ja osobiscie uwazam ze kazda gra jest wyjatkowa jednemu sie podobaja takie gry innemu inne wiec watpie zeby ci ktos w pelni odpowiedizal co przyciaga ludzi do tej gry poniewaz to co komus jest przyciagajace tobie moze byc wrecz odpychajace