IMHO komputer rozlosuje 1000 PACCów ludziom, którzy:
- mają spersonalizowane(teraz: zarejestrowane) konto
- nie mieli jeszcze PACC[ja odpadam :s]
- nie mają PACC
- jakiś konkretny lvl[30+]
- mają jakiś staż w Tibii[min. 2 miesiące]
Dlaczego? PACC żeby załadować trzeba mieć konto zarejestrowane. Ma to być swoista promocja[damy ci trochę za free, ale tylko trochę, bo i tak Ci się spodoba i kupisz znowu] dlatego ludzie z PACC odpadają. Ludzie, którzy mieli PACC również odpadają, ponieważ kupili, skończył im się, a teraz nie kupują bo:
a) nie mają kasy,
b) PACC im do szczęścia niepotrzebny,
A CipSoft jak każda firma jest łakoma na pieniądze, więc po co zafundują komuś free PACC, który już miał[PACC], więc i tak nie kupi później. Lvl - ludzie nie oszukujmy się, ale komu jest potrzebny bardziej PACC? Gościowi, który ma 10 poziom czy 30? To samo tyczy się stażu. Komu dadzą PACC? Komuś kto zaczął grać tydzień temu i nawet nie będzie wiedział, że dostał free PACC czy człowiekowi, który gra już jakiś czas[osobiście gram 3 lata, ale pierwszy raz spotkałem się w 2003]. Zastanówcie się.. Cip woli dać PACC człowiekowi który ma większy lv i dłużej gra w Tibię. Dlaczego? Ponieważ ten człowiek słyszał tylko jak to fajnie jest etc. A gdy pozna ten smak jak to fajnie sobie siedzieć na tombach i z 30lv awansować[pod koniec PACC] na 50-60 to ten zapragnie więcej. Sam kiedyś chętnie grałem i PACC mi zwisał. Później uszperałem trochę kasy i kupiłem. Miałem wielką frajdę przez te 3 miesiące, że aż zapragnąłem więcej, ale niestety człowiek nie sra pieniędzmi... A dlaczego Cip nie da PACCa człowiekowi z ~10lvl i krótkim stażem? Dla 10lvl Tibia jest jeszcze tylko grą, którą raczej łatwo rzuci, ponieważ nie jest związany aż tak z nią. Nie przekonał się na własnej skórze jak to jest zabić Giant Spidera solo, ani jak uniknąć zamachu na życie przez grupę PK. Gdyby taki człowiek dostał PACC[i ktoś by go o tym uświadomił] to dużo by nie zrobił albo tylko noobił i prosił o itemki na Hydrach(o ile nie zostanie ubity przez słonie

Dla niego by różnica między PACC a FACC była taka:
- bardziej chamscy ludzie[trudno wytrzymać gdy ktoś prosi Cię o itemki, gdy ty sobie spokojnie huncisz]
- trudne potwory[eksploracja terenów na PACC Area często dla takiego niedoświadczonego 10lvla kończy się śmiercią]
- domek mnie nie obchodzi[10lv nie miałby co włożyć do domku]
Czyli po skończeniu się PACCa taki 10lv by poprostu stwierdził, że to to samo co FACC tylko mniej ludzi, więc nie ma z kim pogadać i z kim pokłócić się. Przez to CipSoft by stracił 20000€(ponieważ może ich nie wydają, ale też przez to nie zarobią). Ogólnie Cip postawił na kasę. Zainwestowali 1000 PACC i oczekują tego, że zachęcony mid-lvl kupi ponownie PACC za 3 miesiące, a razem z nim jego koledzy.
Pozdr