Zobacz pojedynczy post
stary 04-01-2007, 18:45   #38
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004

Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Badzo Pokaż post
IMo to nie bedzie ostatnia czesc. Nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka.
JKR powiedziala, ze to definitywnie koniec.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba
Nie wiem, czy JKR uśmierci Harry'ego w ostatnim tomie, ale mam nadzieję, że nie.
A ja mam nadzieje, ze tak. W koncu ktos przelamalby stereotyp "Dobro zawsze zwyciezy". Pfff...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
Już się stał komercyjnym chłamem, sad but true, taki lajf.
Wszystkie czytane ksiazki, to "komercyjny chlam"? Tak samo powiesz o Wiedzminie, Wladcy pierscieni, itd.? Pfff...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasior
W tej części Harry dowie się, że Voldemort jest jego ojcem.
ahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahaha... Buahahahahah... W ktoryms wywiedzie Rowling zdementowala poglsoki o tym, ze to niby Voldi mialby byc ojcem Harrego. No wai!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor
Harry potter był dobry do czasu aż Rowling zaczęła na nim trzepać kasę. Kilka pierwszych tomów było pisanych z powodu dobrego pomysłu i weny twórczej, te ostatnie są niezbyt dobre, bo są robione masowo. Wg. mnie na książkę trzeba mieć pomysł.
IMHO pierwsza czesc, to straszne przynudzanie. Druga jest juz lepsza, ale podobnie. Dla mnie, najlepszym iczesciami sa III i IV tom.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
Dla mnie cały ten hp to jedna wielka szopka której nie mam zamiaru przeczytac,fanem też nie jestem.
Jak mozna oceniac cos, czego sie nie czytalo?

Sam osobiscie wychowalem sie na HP. Lubie ta serie. Nie jest genialna, sa o wiele lepsze ksiazki, np. Wiedzmin, Swiat Dysku, Wladca Pierscieni, ale to nie znaczy, ze HP jest do kitu. Najbardziej lubie tom 3 i 4. 1 i 2 sa fajne, ale nudne i drentwe. 5 Jest przydluga i za duzo smecenia. 6 to juz ewidentne pisanie bez weny. Jednak przeczytalem wszystkie tomy i mam zamiar skonczyc cykl.

Co do samego 7 tomu czytalem wiele "poglosek". Niektore przypuszczenia byly poparte mocnymi argumentami, np. JKR omsknelo sie cos podczas wywiadu. Przyklad - "Czy Ron bedzie z Hermiona?". JKR - "Na to pytanie chyba nie musze odpowiadac" (lekki usmiech).

Mam nadzieje, ze chociaz na koniec serii Rowling wroci wena. Nie chcialbym, zeby konczacy tom byl nudnym chlamem, albo przekombinowanym kryminalem. Od nowa musi sie nauczyc budowac klimat.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 04-01-2007 o 18:49.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem