Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Venderer
ok... Czyli z tego co zrozumiałem skille da się szybko na mainie odrobić i nic straconego. jeśli chodzi o gre Palladynem to nie warto jeśli nie będe używał broni dystansowych, a sorcek i druid są dosyć trudni dla początkującego więc chyba wybiore knighta 
|
Cytuj:
1. Czy to prawda, że skille lecą na manie (czyli jak rozumiem stałym lądzie) szybciej niż na rookgardzie?
|
Cytuj:
2. Gdy osiągne 8 level to do którego miasta miałbym się udać i czy później idzie jakoś jechać do innego miasta??? Na początku chodzi mi o ciekawe miejsce, z dużą ilością potworów. Nie chodzi mi oto, żeby były tam same szczóry i węże, tylko o to, żeby nie było tam np. samych cyklopów i demonów.
A i miasto nie musi mieć pvp (jeśli dobrze rozumiem jest to zakaz zabijania ludzi)...
|
Cytuj:
A tak apropo Valdiker skąd wiedziałeś, że już mam 7 level?? Spotkaliśmy się na rooku??? 
|
ad 1st quote:
jezeli chcesz grac paldkiem i uzywac tylko i wylacznie innych broni niz dystansowe to niestety tibia nie jest dla ciebie... rycerze praktycznie nie maja czarow i nie moga uzywac tych najmocniejszych niestety. paldek ma umiarkowane czary wlasne dostepne, ale jestes "skazany" na uzywanie broni dystansowej. sorc i druid... tak oni maja najwieksza game czarow... ale niestety nie sa najlepszymi w broniach zarowno konwencjonalnych jak i niekonwencjonalnych ( chciaz tych na tibii nie ma

). grajac sorcem/druidem jestes zmuszony uzywac run po wsze czasy w zasadzie.
ad 2nd quote:
wyprowadzam cie juz z bledu... skile na mainie nie rosna szybciej. one rosna w zastraszajacym tempie w kazdym badz razie na poczatku. wyjatkiem sa tu oczywiscie sorc i drut
ad 3rd quote:
najlepiej osiagnac PRAWIE 9 level. tak zaby bylo jakies 50-100 expa do 9. wychodzisz na maina i wystarczy zabij kilka potworow zeby byc na 9.
jezeli chodzi o miasto to polecam carlin albo ab. powod? pod carlin bugi, kilka rotow i maly resp slimow i spiderow/poison spiderow. jezeli juz sie pytasz jakie miasto wybrac i jaka profesje wiec sadze ze to twoja pierwsza postac na tibii, wiec gratow raczej nie bedziesz trzaskal. na low levie polecam lanie katana i na full defence. doklep tak do 20/20 albo 30/30 i idz na roty. mozna isc wczesniej, tylko po co? za duza strata hp. sprzetu raczej miec nie bedziesz za dobrego, a na p-seta musisz trochu pozbierac. a i ten nie jest cudowna zbroja ktora ochroni cie przed kazdym ciosem. w dziale potwory jest mapa respawnu. poszukaj. znajdziesz. tam bedziesz mial pokazane gdzie mozesz chodzic. jezeli chodzi o pvp to tylko serwery sa pvp albo non-pvp. nie ma miast wydzielonych ze na serwie pvp sa miasta non-pvp. nie mozna zostac w tzw "pz" czyli protection zone. sa to domki, depo, swiatynia.
ad 4rd quote:
http://www.tibia.com/community/?subtopic=character wejdz i wpisz swojego nicka