Zobacz pojedynczy post
stary 08-01-2007, 00:13   #1
Mjetas
Użytkownik Forum

Mjetas's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
Mjetas ma numer GG 6058857
Domyślny Zagłada magów...

Zacznę od tego, że to co napisze nie będzie jakimś wielkim odkryciem, ale podsumowaniem tego co się dzieje...

Candia - server n-pvp, przeludniony, świeży... Sytuacja ma się tak, że w godzinach szczytu pod dp w Kazo stoi jakieś 30 osób, ja Sorcerer mam ochotę sprzedać uzbierany plecak boltów. I co? Jajco! 25 osób z tych 30 to albo sorc, albo druid, 4 knighty, jeden palek... Dziwne co nie? Przypomnijmy sobie stare dobre czasy - Tibia 7.6,7.5 i wcześniejsze... Podział mniej więcej po 25% i praktycznie nie dało się powiedzieć który voc. jest najlepszy (mówiony, że najsłabszy był druid, ale to nie tak ewidentnie). A teraz? Cipy wprowadziły wandy... Ja nie narzekam bo będąc czynnym sorcem idzie mi to bardzo na korzyść, ale na dodatek ulepszając bardzo pozycję magów zrobili w barana palków. Cipy połamali im speary... Niby dobrze, bo przecież to przeciwko "boterom"... Tylko dlaczego są nieuczciwi? Skoro mają tyle pomysłów, to dlaczego widzimy pełno knightów z dwarfami przy klacie "jadących na bocie"? Dlaczego posiadacze magów siedzą całą noc przed komputerem łowiąc ryby i co jakiś czas naciskając "F6" - czyli dajmy na to adori gran (oczywiście ironia w tym zdaniu)? Pozostaje czekać na Summer Update i liczyć na to, że Cipy znów sprawią, że siły się wyrównają... ALE! No właśnie ale... Połowa graczów po tym updacie uważa, że oni psują gre wprowadzając coraz to nowe opcje (bo miejsca, itemy, potwory to tylko rozszerzanie gry). No i poniekąd mają rację, ALE dochodzę do wniosku, że Cipy (jak ja lubię to określenie) każdym następnym updatem próbują naprawić to co zepsuli poprzednim, przez co zmieniają grę jeszcze na gorsze... Dlaczego? Bo boją się usunąć tego co zmienili... Dlaczego? Tego akurat nie wiem... Może boją się przyznać do winy, że z roku na rok pieprzą Tibie niestety coraz bardziej... Nie mówię wcale, żę updatów nie powinno być, bo nowe miejsca, itemy, potwory są bardzo dobre, ale na cholerę zmieniać zasady? To tak jakby każdy nowy szef fify dodawał po 10 ZNACZĄCYCH przepisów. No cóż, nam szarym tibijczykom zostaje liczyć na to, że nasza ukochana gra pozostanie nadal tą jedyną i niepowtarzalną, tyle ode mnie nie chcę Was więcej zanudzać... Dziękuje za uwagę i pozdrawiam!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.