sory mój błąd z tymi obliczeniami ale faktem jest że jak testujesz
najsilniejsza broń jednoręczną u knighta i kusze u palla to best hit wychodzi prawie taki sam ale z tym 1/3 to sie pomliłem
jak od 37-38-1/3=25 ale jak do 25+1/3=33 macie racje pomyliłem się
faktem terz jest że na best hit składa sie wiele czynników
(arm i def potworka, szczęście, skille, lvl, bróń) i to chyba wszystkie
ale niemówcie mi że sie nieznam i ze to inormacje wyssane z palca
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Poproszę o obiektywne dowody.
|
najsilniejsza broń jednoręczną u knighta i kusze u palla to best hit wychodzi prawie taki sam - z moich testów tak wynika
Cytuj:
Nie jestem w stanie powiedzieć, czy dobrze zrozumiałem. Twierdzisz, że maksymalny dmg z łuku (25 ataku wg Ciebie) jest liczony wg takiego wzoru : 25*(skill/20). Co skłoniło Cię do obrania takich a nie innych wzorów? Wspominałeś o 2 dniach obserwacji, na ilu paladynach sprawdzałeś swoją teorię? Byćmoże na podanych przez Ciebie wartościach skill'a i lvl'a to się zgadza całkowicie przypadkowo.
|
kiedyś podczas skilowania chciałem sprawdzić jak spear bije z daleka
okazało sie że zadaje większe obrażenia niż z bliska i jeszcze że best ze speara i łuku jest taki sam (tylko że spear żadziej trafiał blood hita)
czyli wywnioskowałem z tego że łuk ma taki sam atc jak spear ale jest od niego celniejszy.
Cytuj:
x-Bolt - 33,(3)
y-Skill - 81
z-Lvl - 53
Wzór :
[(z/2) + x] * (y/20) = [(53/2) + 33,3] * (81/20) = (26,2 + 33,3) * 4,05 = 59,5 * 4,05 = 241
Obliczenia się zgadzają z Twoimi(pomijam fakt, że albo machłeś się z atakiem kuszy albo to ślepu traf), poproszę o jakiś dowód tego, że taki paladym uderzy człowieka za 120.
|
troche źle policzyłeś bo przy
Bolt - 33,(3)
Skill - 81
Lvl - 53
-- 53:2=26,5
-- 26,5+81=107,5
-- 100:20=5
-- (33:8=ok.4 (niechce mi sie dokłaniej liczyć

) 4*3=12)
-- 33*5=165
-- 165+12=178 (+-5)
czyli jak by kusza faktycznie miała 33atc to by na wasze wyszło
przy moich obliczeniach.
(chyba sie zaczynam zastanawiać czy ona faktycznie niema 33 atc)