Zobacz pojedynczy post
stary 09-01-2007, 14:45   #256
Lokator
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lokator Pokaż post
Chciałbym dodać kilka spostrzeżeń do tego tematu, oczywiście znajda się Ci którzy sie zemną niezgodzą.
Sądze że nie powinno się w przypadkach wojen określać ich ,,walką nacji” (chodzi mi tu o wyższość którejś ze stron). W przypadku Seleny jak i innych serwerów jednolitość narodowościowa przeciwnych gildii jest spowodowana kilkoma czynnikami, jednym z najważniejszych to bariera językowa. Za tym idzie brak nawiązywania znajomości z inno języcznymi graczami. Różnice wynikają także z innych norm wychowania, systemu szkolnictwa, kultury prościej sposobu na życia w ich kraju. Stad właśnie wynikają może te zauważalne różnice.
Właśnie przez takie stereotypy powstaje rasizm.
Z taki tego morał że nie powinniście zabijać Szwedów i bawić się w pospolite ruszenie. Bo nie wszyscy są tacy jak Puge, jak chcecie pomoc to zabijajcie ludzi którzy takim jak on pomagają.

Postawcie się teraz w sytuacji szwedzkiego gracza który gra dla przyjemności, ma dobre zdanie o Polakach, jest niczemu winny, a wy przychodzicie i zabijacie go za to ze jest szwedzkiego pochodzenia. Jeżeli mimo wszystko nie rozumiecie to zabijcie każdego szweda sulle czy ezekiela a mogę się założyć że nie uda wam się wygrać tej wojny, przy okazji wyrobicie o nas piękna opinie.

Właśnie dlatego nazywam takich typów debilami i nie robię tego bezpodstawnie, poprostu na te miano zasługują.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grypek Pokaż post
Twoja sprawa do kogo się przyznajesz a do kogo nie, ale proszę nie wypowiadaj takich opini "na głos."
Po to jest forum żeby wypowiadać swoje zdanie, żeby doszło to co prubuje wam uświadomić do kogoś, jestem zmuszony używać właśnie takich mocniejszych akcentów.

Ostatnio edytowany przez Lokator - 09-01-2007 o 15:02.
Lokator jest offline