Zobacz pojedynczy post
stary 09-01-2007, 19:11   #691
Glaves
Użytkownik Forum

Glaves's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Bielsko - Biała

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 81
Domyślny

@UP:
E tam odrazu świetny xD
Sie rozpisałem fakt, ale nie chciałem nikogo urazić ofcourse i wcale nie myśle o sobie SUPER FAKOWIEC ;P
Poprostu mam zaparcie i za nic w świecie nie wkleiłbym tu czegoś co nie było by jak DLA MNIE: fajne. Resztę już zrobili za mnie forumowicze =]
Ale thx za uznanie
EDIT:
DO FAKE'OWCÓW:
Nie do każdego fake trzeba mieć talent. Może do "the village" trzeba + dużo wyobraźni, ale do prostego fake typu "Piąty żywioł" nie trzeba. Radze WAM fakeowcom (zarówno tym nowym jak i "starym") usiądźcie czasem w chałpie czy w szkole i pomyślcie nad fabuła (ale taką naprawdę dobrą, nawet jak macie myśleć tydzień), nad tytułem (nie jakieś przygody jasia knighta). Dla mnie tytuł mam ogromne znaczenie. Oglądnijcie se jakiś dobry film z okresu z jakiego chcecie robić fake (średniowiecze, współczesność, przyszłość, może IIWŚ) i użyjcie choć odrobine wyobraźni.Może zaciągnijcie jakiś wątek z filmu albo gry komputerowej. Wczujcie sie w rolę. Nie traktujcie robienia fake jako zabicia czasu czy cuś. Potraktujcie to poważnie, jako PRACE którą będą oglądać inni, którą będą wam oceniać! Postarajcie sie zrobić coś czego nie będą mogli zapomnieć. Róbcie fake na miaręswoich możliwości ale choć odrobine ponad standardu. Mnie osobiście napewno utkwiłby fake nie robiony w średniowieczu, bo takich fakeów jest 99% (nie twierdze że są złe. Niektóre naprawde całkiem całkiem). Jednak nie wiem czy jest jakiś fake UKOŃCZONY z innego okresu niż średniowiecze. Ważne jest także pierwsze wrażenie. Postarajcie sie zrobić taki prolog, żeby oglądający go ludzie ciekawi byli co będzie dalej (bo na tym polega prolog. Powinien zawierać nieścisłości, tajemnice i nie ukazywać za dużo). Radze WAM robić prologi. Fake zaczęty od razu od 1 części ukazuje za dużo i może nie zawierać tajemnicy, która wciąga do dalszego oglądania. Bo jak sknocicie swój początek to sknocicie wszystko. Nawet jak olejecie pierwszy fake i zaczniecie drugi dużo ludzi popatrzy:"Eee... to ten koleś od tego badziewia! Zaś kolejny szajs wystawił jak jeszcze pierwszy nie zszedł z 1 strony -.-", a ten fake może być dobry. Ale niektórzy nie zajrzą...
The ConquerorProlog

Ostatnio edytowany przez Glaves - 09-01-2007 o 19:42.
Glaves jest offline   Odpowiedz z Cytatem