Zobacz pojedynczy post
stary 09-01-2007, 21:24   #215
Hayne
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 01 2007
Lokacja: Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron'knight Pokaż post
Nie no pierwsza osoba która naprawde zna się na rzeczy. Stary na serio Ty mnie przekonałes, ze CipS robili zle chociaz sam z MF korzystam. Taki post to mi sie podoba nie to co ten Hayne - zero profesjonalizmu zero kulturki
Sorry bardzo, ale cytowany przez ciebie kolega napisal kubek w kubek to samo co ja ; )

Pozwole sobie jeszcze zacytowac PW ktore przed chwila wysylalem do Ursynowskiego:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hayne
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ursynowski
Do rzeczy... Co do przygotowań strony to zawsze znajdą się jakieś niedociągnięcia. Nie chcę ich bronić, ale mnie też zdarzało się, że na jednej przeglądarce nie chodziło tak jak chciałem (w tym przypadku IE).
Bo IE ssie i nie zna W3C : )
Bledy sie zdazaja "kazdemu" ... Niby tak, ale stworzenie takiej strony zajmuje maksymalnie 2 tygodnie, a nieprzetestowanie i/lub wypuszczenei jej w takim stanie zasluguje na miano lameriady.
Szczegolnie jesli zaczeta ta strone projektowac pare miesiecy temu o czym czytalem w wywiadzie z Guido ; )

Cytuj:
Po drugie to strona jest dobrze napisana, lecz brakuje pewnych elementów, dzięki czemu Opera kaszani co nieco, jak już mówiłem (np. DOCTYPE - tu akurat przyznaję Ci rację).
Gdyby to byly "niektore rzeczy" to ok, ale taki "maly" bledzik powoduje kolosalne straty w wypadku firm ktore za pomoca takiej strony mialyby zarobkowac ; )

Cytuj:
Ale np. mówienie, że tabelki są lepsze w moim mniemaniu to parodia (nie obrażając Ciebie). Aby je dostosować tak jak się chce, to trzeba się troszkę wysilić. Mam nadzieję, że uwzględniłeś (w swoich myślach) również style, które Cipy użyły.
Oj, nie napisalem, ze tabelki sa lepsze niz DIV'y tylko, ze jezeli sie nie umie zbudowac laya na divach to juz lepiej zostac na tabelkach.

A to jest roznica.
Tabele to ZLO, ale lepsze dzialajace tabele od niedzialajacych DIV'ow. Nie sadzisz? : )
edit.
Cos mi sie zdaje, ze jestes z tych ktorzy niestety szybciej oskarzyliby o morderstwo czlowieka w skorze i brudnych glanach niz faceta z zakrwawionym nozem, ale w garniturze.

edit2.
[QUOTE-iron'knight]trzeba bylo najpierw pomyslec potem napisac.[/quote]
Ale ze niby co? Macie cholerne problemy ze stawianiem konkretnych zarzutow.

Ostatnio edytowany przez Hayne - 09-01-2007 o 21:32.
Hayne jest offline