Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Sytuacja wyglada tak:
- mamy palka na 8 lev z 600 gp w kieszeni
- zero kumpli ktorzy pozycza kase na eq/spiry ( oraz nie ma partnera do treningu )
Ma ktos jakis pomysl jak rozwinac taka postac ? Probowac na sile walczyc spirami ( ktorych moze pojsc nawet 5 na pierwszego trolla ) ? Zgromadzic full cap spirow na rooku ? Moze jeszcze cos innego ?
no noob post plx
to nie jest temat do dyskusji nad wyzszoscia innych klas / wypisywania " update suxx " itp
|
No to ja mam pomysł... 100 gp oczywiście wydajemy na czar dzięki któremu bedzie rósł nam level magiczny. Więc zostaje nam 500gp. Eq to co mieliśmy na rookgaard'zie nam do skilowania na trollach więc nie martwimy się tym. Kupujemy 10 spearów. Trzeba pamiętać, iż w backpacku powinniśmy mieć jakąś broń normalną. I teraz sytuacja jest taka. Jeżeli mamy pacc idziemy na Trolle na edron. Na nowym servie expi tam dużo knightów więc speary można wyciągać z zabitych przez nich trolle bądź poprosić o dawanie spirów jeżeli zloocą. Jeżeli mamy facc idziemy niewiem gdzie można iść do AB tam chyba najwięcej ludzi i speary jakoś zmotamy. Ok wbiliśmy nasze wymarzone 35-40 dista. Zebraliśmy 500-600gp w kasie z Trolli. Łączac naszą kaske z trolli powiedzmy 500gp + nasze 500gp z depo mamy 1k (1000gp). Teraz tak. Jeżeli mamy pacc sprawa jest prosta. Kupujemy łuk (~150gp u ludzi) i tyle arrows na ile nam starczy cap i wędrujemy na Oaza Tomb -1. Dużo szkieletów, kilka Ghouli dadzą nam dużo itemków na lootbag. Na tombie również nie można cierpieć na głód ponieważ jest tam resp chyba 3-4 hien. Ci co uważają że po wyskilowaniu należy iść na Rotwormy niestety racji nie mają... Zrobiłem już tyle razy paladyna i wiem że nie ma zwrotu za arrows. No więc jesteśmy na Oaza Tomb -1 i mamy ~10lvl. Expimy expimy i po każdym wyjsciu z Tomba zbieramy lootbag. Z ghouli i szkieletów troche kasy leci a dodatkowe mace, swordy, viking helmety itd. dadzą nam spory zysk... Ja osobiście expiłem na Oazie do 15lvla używając samego Utevo Lux (exura nie była mi potrzebna). Na 15 lvlu postanowiłem zejść na Oaza -2 lecz tylko na dwie części Tomby tam gdzie nie ma stalkerów. Oczywiście przed zejściem kupiłem exure i exure gran oraz zabrałem kilka manasów, z 2 ihy i life ringa, który wypadł z Ghoula gdy expilem wyżej... Tam można expić do dość wysokiego levela, lecz nie polecam bo zysk nie jest zbyt duży. Gdy pomęczymy się i wbijemy już ten 20lvl możemy iść na Dworce. Exp nie jest zły i zawsze wyjdziemy na + (tribal mask 250gp, ripper lance 500gp, hunting spear 250gp, spudniczka 750gp). Expimy tam sobie spokojnie, ponieważ nie chodzi tam dużo ludzi. Radzilbym wziąść ze sobą Dwarven Ring ponieważ Dworc Voodoomaster nieraz upija i może być mały problem na 20lvlu. Oczywiście bp manasów i kilka ih mamy w plecaku. Na 20 lvlu robimy Vocation Questa (tzw. Desert) więc już jakąś gotówke mamy. Teraz co do promocji. Jeżeli nie mamy ogromnego nadmiaru gotówki nie polecam kupywania " Royal'a " , ponieważ aż tak dużo nam to nie da a przynajmniej bedziemy mieli za co expić. Co do eq polecam scale armor, Brass legs i nic więcej. I tak nic nas nie sięga a jak już coś sięgnie to dostaniemy prawie tyle samo co w p secie a jak wiemy P Set na nowych servach jest drogi. Na dworcach można expić bardzo długo ja nawet raz expiłem do 35lvla =). No wiec powiedzmy że mamy 30 lvl i wychodzimy z dworców. Kasy mamy sporo więc możemy kupić sobie kilka czarów, ktore do tej pory nie były nam przydatne (Haste itd). Ok mamy 30lvl skile 63-66 zależy do jakiego skila byliśmy na trolach i ile dedów " zaliczyliśmy ". I teraz jest dylemat... przynajmniej ja go mam nieraz a mianowicie - Tomby czy Guardy. A więc i ta i ta opcja jest dobra lecz wiadomo że na Guardach zarobimy więcej kasy no bo jak kazdy dobrze wie Guard rzuca dużo shitów ktore są cenne. Jeżeli wybieramy Tombe to polecam ~Peninsula Tomb -2 lub Shadow Tomb -2 (resp 1 vampa). Ja wole osobiście Shadow lecz pamietajmy że trzeba wziąść z backpack hmm, ponieważ jest tam resp Ghosta i Stalkerów, które można omijać lecz nie trzeba =P. Jeżeli mamy szczęśćie to na pojedynczym respie Vampa uda nam się zloocić Vamp Shielda co na nowym serverze daje Dużą Kase. Ok wbiliśmy 35lvl więc najwyższy czas zrobić kilka Questów (Crusader Helmet i DTD[chyba tak to sie nazywa]) Ja zazwyczaj sprzedawałem to i kupywałem sobie Promocje. Po wykonaniu Questów i kupieniu promocji można dalej wrócić do expienia. 35lvl skile mamy blisko 70 więc już jest dobrze. Super właśnie wbiliśmy 40lvl więc zbieramy ekipe na Orc Fortess Quest. Udało nam się wykonać. Skoro to nowy server i jeżeli mamy dobry level i to był 1 lub 2 Orc FOrtess Quest na servie ceny itemów są wysokie ~15k-10k. Ja zawsze sprzedaje wszystko czyli powiedzmy że mamy ~35k. 40lvl dist 70+ 35k w kasie i co by tu robić... a więc. Do 40 lvla napewno poznamy jakiegoś kolege Druida więc możemy zaoferować Nocke np. na Necro. Kupujemy kilka backpacków HMM, Druid stawia DSy i walimy Necro. Powiedzmy że spadły nam 2x Boh i Skull Staff. Mamy powód do zadowolenia ponieważ zloociliśmy BoH i nie musimy tracić na nie kasy. Ok no i dalej expimy expimy już normalnie na Tomb/Guardy. Bum wyskakuje nam napis " You advanced from Level 49 to Level 50. " więc sie cieszymy. Mamy już dużo kolegów, za nami wojna ze Szwedami oczywiście wygrana. Proponujemy Nocke lub też Hunt w dzień na Hydrach. Bierzemy Druida i oczywiście Knighta. Druid stawia DS'y a my za pomocą runki przywłaszczamy sobie 2. Druid stawia sobie no i zaczyna sie hunt... Jesteśmy zadowoleni bo spało 3x K Armor, 3x Warrior Helmet, Royal Helmet i BoH. Oczywiście jakaś część nam się należy. Mamy większy lvl, dist, jesteśmy coraz bogatsi więc możemy wyskoczyć na Dragi...
P.S. No i dalej mi sie nie chce pisaćm jesteście już doświadczeni więc wiecie co robić.
P.S.2. Napisałbym poradnik dla palka ponieważ to moja ulubiona profesja no ale nie mam zbytnio czasu ale postaram się to zrobić w ferie.
P.S.3. Prawa Autorskie Zastrzeżone!