Temat: Mana Fluidy
Zobacz pojedynczy post
stary 10-01-2007, 00:40   #27
zag
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 10 2006

Domyślny

jak masz facc to mana odnawia ci się w jakimś odstępie czasu, także jeśli używasz wand of wortex, która z każdym strzałem bierze ci o ile pamiętam 3 many to spokojnie regeneracja many na expieniu nadąża za pobieraną maną przez różdzkę (przy założeniu , że chodzisz polować na jakieś słabe potwory adekwatne do lv) zostaje ci jeszcze mana na exurnąć się czasem czy zaświecić, i zanim dojdziesz z jednego respawnu do drugiego to mana ci się odnowi,
podobnie jest z Wand of Dragonbreath, choć w obydwu przypadkach oczywiście czasami zdarzy ci się użyć manafluidów,
podobnie jeśli chodzisz na potwory które zadają ci więcej obrażeń i musisz się częściej leczyć to manasy schodzą szybciej,
na własnym doświadczeniu wiem, że już w przypadku Wand of Plague regeneracja nie nadąża za pobieraną maną, w przypadku Wand of Cosmic Energy nie ma mowy o ciągłym, szybkim expieniu bez przynajmniej plecaka manasów (każdy strzał to 8 many, a jak masz na prawie trzydziestym poziomie ponad 600 many to wystarczy ci na powiedzmy 80 strzałów a to jest naprawdę bardzo mało!!! -80 strzałów to 160 sekund),z własnego doświadczenia wiem, że jeśli pójdziesz z bp mf expić powiedzmy na outlaw camp i okolice to plecak wystarczy ci do czasu aż itemy i pieniądze, które znajdziesz w zabitych potworach zajmą ci cały cap, jednocześnie mogę powiedzieć , że zazwyczaj zwraca się to co zainwestujesz w manafluidy choć zależy to od tego gdzie i na czym expisz!,

life ring niestety nic ci nie da już przy Wand of cosmic energy , ponieważ i tak będziesz się musiał manasować, oczywiście to dotyczy się to szybkiego expienia bez czekania na normalną regenerację many,

to wszystko dotyczy się grania na koncie facc, nie uwzględniłem Wand of Interno bo jeszcze nie mam 33 poziomu,,
moim skromnym zdaniem nie opłaca się czekać i robić run bo i tak się nic na tym nie zarobi, poza stratą czasu, najlepiej inwestować w manafluidy i chodzić expić, daje to przede wszystkim szybkie osiągnięcie wyższych lv i mlv
a na koniec z mojego doświadczenia wynika że uzyskanie wyższego poziomu przy szybkim expieniu zajmuje :
od ok. 20 do 28 poziomów po 3 bp mf, i ok. 3 expy po od 30 min do 1 h,
powyżej 28 poziomu to już ok. 4 plecaki i 4 expu

ale to tylko szacunkowe dane
zag jest offline   Odpowiedz z Cytatem