Zobacz pojedynczy post
stary 10-01-2007, 15:28   #175
Sir Marilion
Użytkownik Forum

Sir Marilion's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Progeusz Pokaż post
Oj, to chyba się pomyliłem.
To przez Twój nick - uderzającą podobny do Silmarillion.
- Zaiste, tak trudno jest rozróżnić "Sir Marilion", imię wielgiego rycerza, jak mi się zda, jednego z pomocników Króla Artura, który był Królem, bo nie był cały ubabrany w gównie. A nawet jeśli nie, to jest moje imię w RPG-ach. Ale ale wracając do tematu: czyż trudno jest odróżnić "Sir Marilion" od "Silmarilion"? Nie dość, że pisane razem, to jeszcze inna jedna, ale bardzo zasadnicza litera.

Cytuj:
A Pilipiuka cenię za Wędrowycza (bo fajny jest, śmieszny xD). Kuzynek i Norweskiego Dziennika jeszcze nie czytałem, więc nie wiem.
- Ja Pilipiuka tylko czytałem, jak chwilkę usiadłem sobie w Empiku. Zacząłem czytać. Nie widzę tam raczej nic śmiesznego. Ale de gustibus de non disputandum. Więc się nie wtrącam.

Cytuj:
Z tym assasinate - jak zabiją żebraka, to IMO najwyżej murder w gazetach będzie, ale to kwestia gustu ^_^
- Widział-żech ty gazety w średniowieczu? A, na dobrą sprawę, Tibia najbardziej przypomina czasy średniowiecza. Czasem, gdy mam taki kaprys, bawię się w... coś w rodzaju odgrywanie roli szlachetnego rycerza. Tibia to ma być zabawa, więc...

Cytuj:
A z tymi wszystkimi wężami - domyślnie mamy zabić szamana, więc tylko te które nam przeszkadzają, przepraszam za nieścisłość.
- Ale jeszcze jak zabić? Okrutnie, czy też litościwie, jednym ciosem? Bo jeśli okrutnie, to masz przechlapane od Obrońców Praw Zwierząt. [/joke mode off]

Jeszcze jedna rzecz. Piszesz o paru sekundach od wytrenowania skilla 20~. A magowie, co oni mają biedulki powiedzieć?

Cytuj:
Ze staropolszczyzną - nie podejrzewałem, że niektórzy (na forach) jeszcze jej używają, myślałem, że to jedna epizodyczna wpadka na tysiąc Zmylił mnie też fakt, że tylko tam użyłeś tego zabiegu, gdybyś wystylizował cały tekst, nie zwróciłbym na to uwagi
- Ech, a czy-li muszę stylizować cały tekst? Ponadto: Czasem używam staropolszczyzny nie tylko w piśmie, ale również w mowie. Dla niektórych brzmi ona nawet całkiem zabawnie.

Cytuj:
Progeusz the Satanist: Codename 666
- To już mogłeś sobie darować. Ja jestem deistą i nic poza tym. Aha, taka jeszcze jedna rzecz - pentagram to nie jest symbol szatana. Miłego dnia.