Ooo... A ty jeszcze nie śpisz? Co odrabiasz, bo ja zeszyt przepisuję. Ja znów te muszę zacząć rysowac z głowy. Martwa, martwą, ale jak (mistrz) Blacko mówi, że tak też trzeba, to trzeba. Za to tobie polecam postawić sobie np. butelkę o prostym kształcie na stole, usiąść kawałek dalej i narysować ją, porządnie wycieniowac tak jak widzisz. Hmm...
A teraz wracając do tych poprawionych prac:
- smoczek w PSie jest teraz naprawdę przyzwoity - porównaj sobie oba i sam zobacz.
- dobrze, że poprawiasz swoje błędy. Ale wiesz - parę kresek to nie jest "całe" cieniowanie. Widzisz jak wypełniłeś kolorem tego smoka pierwszego? To wypełnij podobnie ołówkiem tego drugiego! Na tej samej zasadzie - też musi być i ciemne i jasne. Nie martw się - ołówek stawia kreski, ale jeśli ułożysz je odpowiednio nie będą one przeszkadzać, a wręcz pomogą. Musisz nimi zaznaczać kształt i tam gdzie jest cień dawac ich więcej, a tam, gdzie jest jasno dawać ich mniej... Podstawowa zasada i ty ją znasz, tylko trzeba ją jeszcze zastosowac w prkatyce
Puściłam ci PW - looknij sobie na linki jak będziesz miał czas i zobacz na cieniowanie, może to ci pomoże.
@edit
I sławek mnie wczoraj wyprzedził i wstawił Ci pierwszą notkę, a ja nie wiem czemu nie widzę tego buttonika gdzie się to wstawia. No, ale za karę nie powiem mu kto ja jestem ;p