Zobacz pojedynczy post
stary 09-09-2004, 12:58   #1
Flash
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 08 2004

Problem Hackerstwo ścigane przez Policję

Hackerstwo ścigane przez Policję
Chcę opisać wam pewną historię z przed paru dni, oto ona :
Ktoś włamał się się na konto mojego przyjaciela - niewiadomo jak bo nigdy nie używał żadnych programów typu Tibia GG, Proxy, MC, Boot itd. być może za sprawą jakiegoś Keylogera ale to nie ważne - pech chciał iż te konto było świeżo po zakupie Pacca i nie dokonano jeszcze personalizacji - ten ktoś kto się włamał zrobił personalizację na swoje dane lub wymyślone - oto one :
Paweł Jurewicz
Suwałki
ur. 8.06.1089
Polska
być może dane nie są prawdziwe ale nie o to chodzi, fakt jest taki iż jest to nic innego jak zwykła kradzież a złodzieji trzeba ścigać.
Bez zastanowienia zadzwoniliśmy do Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach i po przedstawieniu zarysu historii otrzymaliśmy informację, iż owszem Policja zajmuje się ściganiem przestępstw internetowych ale konkretny problem trzeba zgłosić w miejscu zamieszkania.
To uczyniliśmy - sprawa trafiła do prokuratury i zapewniono nas, że znjdą sprawcę gdyż zawsze zostają informacje o tym kto kiedy i gdzie łączył się z danym komputerem a te informacje oni jako organ ścigania mogą otrzymać od dowolnego dostawcy internetu lub portalu itd itd.
Zatem jeśli macie niezbite dowody włamu na wasze konto a jesteście czyści co do używania niezgodnych z zasadami gry programów to śmiało można ten problem zgłosić na Policję (tym bardziej jeśli jest to konto płatne).
Mam nadzieję, że przynajmniej paru złodzieji na tym świecie wymierzy się sprawiedliwość

Ostatnio edytowany przez Flash - 09-09-2004 o 14:40.
Flash jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.