Zobacz pojedynczy post
stary 14-01-2007, 14:10   #4206
pawlon
Użytkownik Forum

pawlon's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz Pokaż post
zamrozić — zamrażać
1. «poddać coś działaniu niskiej temperatury, doprowadzając do całkowitego lub częściowego zamarznięcia»
2. «silnie schłodzić»
3. «wstrzymać realizację, użytkowanie lub sprzedaż czegoś»
bibliografia ^^: www.pwn.pl
SPOJRZ NA 3 ZNACZENIE> Nie wiem tharrin ale chyba znowu cos ci ne wyszlo ^^, bo kazdy wie, ze sie nie tlumaczy w slowo w slowo tak jak ty. Widze cie w roli tlumacza jakbyś miał tekst, a tam by ci sie idiom zapodział.

Wiec jak nie umiesz polskiego to sie nie zabieraj za angielski, bo jestes znany z brazyliskiej konstrukcji zdania tj. Np Present Simple
Tharrinowe zdanie : Podmiot/ osoba + (odmieniony) to be+ czasownik ^^
Wszyscy sie z tego brechtali ale zaraz sie wyprzesz

ostatnio ogladalem miasto gniewu z napisami

dobra, to pokarz mi gdzie sie "ze mnie wszyscy brechtali"
ja po prostu uwielbiam jak ty przekreczasz i wymyslasz sobie nowe fakty, jak to wchodzilem w dupe kardearowi, a nigdy nie byles na vent ze mna i co? wypomnialem to a tu cisza, wymyslasz kolejne gowno

panie kolego, jako ze masz angielski 2x lepszy od moejgo to na cholere ci napisy w filmie?!?! ja jestem w stanie obejrzec bez, a ty co? nie rozumiesz co mowia??!?!!?! nie powiem, czesto chodze na latwizne i uzywam napisow, bo nie znam slownictwa technicznego czy cos, no ale ty??? taki mastah? ktos taki jak ty z angielskim 2x lepszym jak moj to na pewno ma juz advenc'a i nie potrzebuje nic, pewnie myslisz po angielsku szkoda ze jakos nigdy bnie bylo widac twojego angielskigo na forum tibia.com

cos zaczya mi sie wydawac ze ty te posty tutaj piszesz ze slwonikiem, i nie popisujsie definicjami bo twoje tlumaczenie nie bylo jak napisalem ANI dobre ani doslowne. wiec chcac parodiowac sthuhra z doslownym tluamczeniem to ci niewyszlo, jak chciales zrobic dobre tluamczenie to tez nie.

aragorn@
musisz podac parametry, przecierz ten sygnal namierzasz do czegos, czyli np ip galany, samo polecenie ci nie wyczyta z mysli gdzie ono ma sie laczyc

PS:
wklej mi przyklad najlepiej z jakiegos forum zdania mojego w present simple napisanego w ten sposob w ktory podales, chociarz raz w zyciu podaj przyklad i udowodnij co mowisz, a nie ciagle cos wymyslasz, to sie robi juz nudne
ciagle czekam na filmiki z twoich wielkich akcji na wojnach...

Ostatnio edytowany przez pawlon - 14-01-2007 o 14:12.
pawlon jest offline