Zobacz pojedynczy post
stary 16-01-2007, 08:34   #38
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mojżesz Pokaż post
Zapytaj knighta na 100lvl ile robi expa na dragach w 1h,a pozniej pala na tym samym lvlu.Zobaczysz roznice.
100 level ek raczej expi wolniej na dragach niz pal poniewaz malo kto na tym levelu zrobil ani/kupil bron na 115+ widac juz roznice, knight ma SREDNIA hitow wieksza (ale pewnie tez spedzil wiecej czasu na treningu) i moze brac na siebie wiecej niz 1 draga, co dla pala jest o wiele bardziej niekomfortowa sytuacja, przez co nie traci tyle czasu nalurowanie, ropowania i ogolnie bawienie sie zeby nie lurnac za duzo dragow.

CO do tematu, pal expi najtaniej ze wszytkich profesji, ale tez najwolniej. Moj 80 rp biegal w calym rare secie (bez mms-d shield lzejsza) i ogolnie nie mialem co z kasa robic. Z perspektywy czasu stwierdzam ze wydawanie tej calej kasy na eq bylo jej marnotrawieniem, teraz ten sam palek biega w b robe, p legsach i poluje mi sie tak samo dobrze.

Kiedy ja zaczyanlem gre paladynem tibia byla duzo latwiejsza dla niego, a wiekszosc z top 300 to byli paladyni (na eterni z 20 paladynow 100+ zrokowalo sie/zostalo skasowanych). Dlatego nie wiem jak teraz zaczac gre paladynem, wiem jak ja kontynłowac po 30 levelu. Polecam guardy, pewnie wiele osob napisze ze ciezko wyczyscic spaw, ze drogie belty, ze maly cap, mam skromna nadzieje ze te same osoby nie wysylaja w innych tematach magow na podobnym levelu na guardy, bo zapachnialo by to lekka hipokryzja. Po 40 levelu mozna lepiej expic w orc fortes, jesli nie ma tam akurat paru knightow 100+. 50 level to zuzywanie nadwyzek kasy na vampach, niestety loot z vampirow jest ubogi, czasem spadnie tarcza i jestesmy na + a czasem mozna wbic 1 mln expa i nic nie zodbyc. Jezeli jestesmy sprawnym graczem to na 50 levelu mozna juz chdzic na expowiska typu edl/vdl, dragow w ank nie lubie, za wolny spaw jest. Od 60 levela mozna lazic na poh, ale lepiej miec pacc (utani hur) lub time ringa pod reka bo czasem moze byc goraco, swietnym expowiskiem jest tez vamp hell. po 70 levelu mozna solo expic praktycznie na wszystkich stworach dajacych mniej niz 2k expa.

Co do huntow druzynowych, majac 640 many mozna chodzic z druidem i blokerem na hydry, od 40-50 levela mozemy tez przejsc sie na hero, z jakims paladynem na wyzszym levelu ktory bedzie biegal z hero i strzelal na raz, na polowania z jednym bolterem tylko potrzeba 90+ dysta. DL, hmmmm, ciezka sprawa, na starych swiatach praktycznie dsm nie jest nic warty, jakies 50-60k do tego trzeba sie podzielic z druzyna, exp tez nie za dobry (conajmniej jeden ataker wiecej, drugi pal lub knight-bloker), i generalnie jesli nie idziemy na poi lub double dl w venore to bedzie trzeba czekac na spaw.

Moim zdaniem jezeli gracz nie podchodzi do gry w stylu "nie ide na guardy bo to nudne i wolny exp, kupie bp beltow za moje ostatnie 6k i skocze na vampy, bo to szybszy exp" to nie powinien narzekac na brak kasy. Kazda profesja mozna byc biednym i bogatym. Ja kupilem sca na 70 levelu, a niektorzy koledzy knighci 110+nie maja kasy zeby kupic uhy i isc na anihilatora. 2 magow- jeden na 90 levelu lata bez blesow bo nie ma za co ich kupic, drugi spoluje na demony bo ma 50 bp sd i pelno kasy w dp.

Ostatnio edytowany przez Fagaro - 16-01-2007 o 09:01.
Fagaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem