Zobacz pojedynczy post
stary 16-01-2007, 12:59   #401
Quivee
Użytkownik forum

Quivee's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Poznan - Poland

Imię: Quivee
Profesja: Knight
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lokator Pokaż post
@Quivee
Przyjaźnisz się z nimi, darzysz ich sympatią, jesteś ich kumplem mowa tu o Karde rodzince na selenie. Sądze że słabo dobierasz sobie znajomych, ponieważ z mojego punktu widzenia jeżeli Polaków określają takimi epitetami to niby dlaczego mają ciebie traktować jako kogoś wyjątkowego. Nawet gdyby była to prawda, tylko akurat nie zauważyli ze i ty jesteś Polakiem, to ja mam jednak do tego kim jestem szacunek.
Poznalem Gadiego zanim oboje mielismy lvl 30+ Wtedy na selenie byly czasy wzglednego spokoju. Nie bylo takiego rasizmu jak teraz. A skad sie wzial??
Wlasnie stad, ze nieodpowiedni ludzie dostali wladze na servie. Mowa tutaj np. o Danym Karde. To jest mlodszy brat Gadiego. Wcale go nie lubie, wiem jakie ma zdanie na temat polakow. Jego tlumaczenia "ze jestem inny niz reszta polakow" nie powoduja usmiechu na mojej twarzy. Wiem co on gada, ale to jest tylko jego sprawa. Jak dla mnie to jest niestety dziecinne i nieprzemyslane... Kompleks bycia gorszym, podejrzewam. Wbrew pozorom polacy nie roznia sie zbytnio od slovakow, nawet jezykiem... Ale problem jest w tym, ze oni chca zwalczac innych... Z rozmow z Karde, wywnioskowalem, ze oni nienawidza Serbow. Dlaczego ? Bo serbowie to druga liczebnie "nacja" w Sloweni. Stad nienawisc do polakow, moim zdaniem. Nienawisc to moze przesadzone slowo - niechec, jest odpowiednia. Ale spotegowana poczuciem wladzy i bezpieczenstwa. Krotko mowiac: "Zabijam pl, bo moge".

Prawda jest taka, ze polacy i brazylijczycy to najwspanialsze narodowosci swiata. Takze pewnego dnia na selenie bedzie sie mowilo po polsku. (Co z drugiej strony mnie troche martwi... to jest inny watek)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sir Tifejo Pokaż post
Denerwujecie mnie juz tym, ze Karde sa ble, rasisci, nienawidza Polakow itp. A dziwicie im sie? Poziom ktory na forach reprezentowal Szarancz na pewno nie dal im powodu do sympatii. Ludzie krzyczacy w depo [i nie mowie tu o ~20lvlach] "SLO NOOBY", "SWE DIE!' itp, to samo. Relacje na poprzednich serverach z Polakami - znowu to samo. A z Karde to tylko Dany jest faktycznie jakims zakompleskionym bachorem, bo Xan i Gad sa ok. Przynajmniej jesli potrafi sie z Nimi rozmawiac, zna sie choc podstawy angielskiego. I, niestety Skoti, niestety Rell, musze przyznac racje Quiv~, choc go w ogole nie znam, ani z gry, ani z forum.
Wlasnie, nie mozemy od razu generalizowac. Alphon (swe) spoko koles, Puge (swe) na odstrzal.... Gady (slo) swietny koles, Dany (slo) na odstrzal... z polakami jest tak samo... nie bede sie powtarzal.

Zauwazylem, ze na selenie 70% ludzi to polacy... To dobry znak, moze czesc z nich sie wybije 8)
Quivee jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.