Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik
Akurato to jest zart, bo z tym wirusem w rec jest jak z czarna dziura, kazdy wie ze moze cos takiego byc, ale nikt tak na prawde jej nie widzial
Bzdura roku. Keylogger wcale nie musi zapisac sie do autostartu, ba - moze stac sie jednym z ukrytych procesow oraz podszywac sie pod pliki systemowe a nawet odpowiednio je spreparowac i istniec razem z nimi.
Po drugie caly atak wirusa z rec przebiega w inny sposob. W plik musi miec podany download do keyloggera (bodajze w jakims egzotycznym formacie skryptowym, juz nie pamietam). Dopiero wtedy mamy na dysku keyloggera. Nie jest mozliwe stworzenie pliku rec tworzacego plik exe/dll/vbs- jesli jest niech mi ktos podesle taki plik, z checia sprawdze 
A i jeszcze keylogger wcale nie musi tworzyc pliku pass.txt albo cos. Moze wyslac plik przez smtp wyciagajac dane z pamieci tibii.
Dobrze stworzony keylogge (czyli osobe zdolna upchnac go w rec) jest praktycznie niewykrywalny. Wystarczy ze ktos zbinduje go z plikiem systemowym odpowiedzialnym za siec i juz antywirki go nei znajda. I nie mam tu na mysli 15-latkow bindujacych perfect keyloggera do pliku exe
100% haslo chujowych jak margaryna Rama informatykow - tylko format c:\. Uzycie odpowiednich narzedzi czyszczacych i zabezpieczajacych i mozesz spac spokojnie, a przy dobrej znajomosci komputera zajmie to mniej niz zgranie danych na plyty i reinstal windy.
Na keyloggerach, komputerach i ogolnie wirusach znasz sie tyle co moja jedna kolezanka szukajaca klawisza F13 w klawiaturze - nic nie wiesz.
|
Ale z ciebie informatyk..
Widać, że brak ci doświadczenia jednak mimo to próbujesz nam wszystkim uświadomoić, że jesteś w tym dobry.
Z twoich tekstów wynika, że nic się nieznasz na komputerach:
Cytuj:
znasz sie tyle co moja jedna kolezanka szukajaca klawisza F13 w klawiaturze
|
Gdybyś chciał wiedzieć to na klawiaturze niema, podkreślam
NIEMA klawiszu F13.
Co ty możesz wiedzieć o komputerach skoro myslisz, że na klawiaturze jest klawisz F13.
Cytuj:
Nie jest mozliwe stworzenie pliku rec tworzacego plik exe/dll/vbs- jesli jest niech mi ktos podesle taki plik, z checia sprawdze
|
Jest to możliwe, wystarczy, że zna się choć trochę język programowania, a nie tak jak ty wsiurze.
To, że mieszkasz na wsi oznacza to, że nieznasz sie na komputerach ani na programowaniu i oprócz krytykowania nic innego niepotrafisz robić.
Cytuj:
A i jeszcze keylogger wcale nie musi tworzyc pliku pass.txt
|
A czy ja powiedziałem, że keylogger zawsze tworzy plik .txt?
Cytuj:
Moze wyslac plik przez smtp wyciagajac dane z pamieci tibii.
|
Po tej odpowiedzi widać, że mieszkasz na wsi i masz 11 lat. Tibia szyfruje wszelkie akwaranty wpisujące się do bibliotek plików dll i niegadaj żadnych bzdur bo widać, że nic się nieznasz.
Nielubie wszelkich odpadków tego forum jak ty, które wczoraj dostały komputer i próbują dorównać komuś, komu nigdy niedoruwnają.
Twoja wiedza jest na poziome pierwotniaków, które zamieszkiwały naszą planetę miliony lat temu.
Cytuj:
Affff .... facet wczoraj sie urodziles czy rodzice cie do szkoły nie puszczaja ? ....
|
Zgadzam się z Guest_1990.
Dwik, rodzice cię trzymają w oborze ze świniami na wsi i niewypuszczają cie z tamtąd.