Zobacz pojedynczy post
stary 16-01-2007, 17:17   #129
Christoph
Użytkownik Forum

Christoph's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2004
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Rammstein. Why ? Bo słucham R+ od wydania Mutter czyli od 5 a właściwie to juz prawie 6 lat
Nie uważam, że są lepsi, poprotu bardziej mi się podobają, Ironi sa duzo lepsi technicznie i trudniejsi, lubie ich czasem posluchac, ale mimo wszystko z R+ wiaze sie wiele wspomnien, i uwazam ze ich muzyka jest poprostu stworzona dla Mnie Swoją drogą, każdy znajdzie coś dla siebie, ,mamy przecież znaczne rozróżnienie stylowe... Rammstein, Du Riechst So Gut, Seeman, Nebel, Klavier, Ich Will czy Don't die before i do... różne style i to jest dobre, bardzo polecam dwa dosyć rzadkie kawałki: Schtiel (po rosyjsku) i Wut Will nicht sterben (wykonane z Puhdysem, ktoś może mnie oskarżyć, że to wcale R+ nie jest, ale prawdziwi fani od razu rozpoznają to brzmienie )
Co do języka... owszem dzięki niemu zaistnieli, weźmy pod uwagę Engel i Du Hast, obie zyskały wersję angielską a mimo to w USA i Anglii niemiecka wersja byla 100x bardziej popularna (swoją drogą Till strasznie kaleczy anglika, posluchajcie Stripped i angileskie wersje niektórych piosenek) Ale przecież jest też Te queiro puta i Schtiel spiewane po hiszpansku i rosyjsku (moze nagraja cos po polsku )
Koncerty... No cóż bylem w spodku ogladalem wszystkie DVD a Volkerball i LAB mam nawet oryginalne ^^ (swoja droga Lichtspielaus jest najmarniejsze...) i jedyna co mogę powiedzieć, To R+ to typowo koncertowy zespół
Teledyski... Polecam Du Riecht so gut (koniecznie 98, bo 94 ssie ) Du Hast, Ich will (kontynuacja Du Hast) Ohne Dich, i Rosenrot, sami oceńcie
Co do samego zespołu, no to może Rysiek i Paul nie są najlepszymi gitarzystami, ale nie o to w tym stylu chodzi, natomiast Flake i Christoph (w moim Avku) są świetni w tym co robią. Na Oliego też nie ma co narzekać, a Till poprostu jest stworzony do tej muzyki, Chwała mu za to, że nie wybrał kariewry pływackiej.
To tyle...
Christoph jest offline