Zobacz pojedynczy post
stary 16-01-2007, 22:24   #417
Quivee
Użytkownik forum

Quivee's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Poznan - Poland

Imię: Quivee
Profesja: Knight
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lokator Pokaż post

@Quivee
Skoro uważasz że Dany jest wszystkiemu winny, to co powiesz o wpływie Gadego na młodszego brata. Jako starszy spewnością w jakiś sposób imponuje młodszemu, nieważne czy to siła fizyczna, czy inteligencja(...) Dlatego pytam jakie sa teraz relacje między nimi? Nie czekając na odpowiedz rozważam 2 przypadki.
a) są teraz skłóceni - to co napisane jest poniżej nie jest prawdą.
b) nie ma miedzy nimi konfliktu nic się ostatnio nie zmieniło - to co jest napisane poniżej może mieć sens;
Niestety Gady nie ma wplywu na brata. Pomimo ze jest starszy, to wlasnie Luka decyduje w wiekszosci przypadkow, np o przylaczeniu do wojny etc.
Marjan (Gady) pozostaje w cieniu brata za kazdym razem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lokator Pokaż post
Gady jest bardziej opanowany (co pasuje do tego że jest starszy), niektóre rzeczy wie ze lepiej przemilczeć. Właśnie dlatego nie mówi z tobą o jego niechęci do Polaków, po to właśnie żeby cię nie urazić. To zachowanie tłumaczy sobie ,,on jest inny niż reszta", lecz nie mówi ci tego wprost tak jak Danny. Podobno nie jest to dla ciebie argument.
Wyobraź sobie teraz sytuacje że zostajesz oskarżony bezpodstawnie o kradzież której nie dokonałeś, sędzią jest Gady który ukrywa swoje uprzedzenia do Polaków, w tym momencie przypomina sobie że jesteś jednym z nich. Ta mała skaza(oskarżenie) jest twoim gwoździem do trumny zostajesz uznany za winnego. Czy tak postapiłby twój kolega?
Zdecydowanie tak nie postapilby kolega. Moge Ci powiedziec, ze Gady ufa mi w 100% tak samo jak ja jemu. Jestem przekonany, ze taka sytuacja nie mialaby miejsca. Powiem wiecej... Kiedys mialem passy do jego konta, mialem cale jego eq (sov, mpa...) etc. on mial moje konta. Przestalem grac w Tibie po "oddaniu" mojego paladyna i przez 6 miesiecy Gady mial moje passy do innych acc. Gdy wrocilem, on powiedzial tylko, ze czasami robil sobie runy. Nie ukradl moich kont a ja, chociaz śliniłem sie na jego SoVa, nie okradlem go.

On nie ma uprzedzenia do polakow generalnie. Opiera swoja ocene o nas (polakach) na podstawie ludzi z ktorymi obcuje a nie wiekszosci. Niestety smutna prawda jest taka, ze spora czesc polakow nie potrafi dogadac sie po angielsku. Czasem, nieswiadomie ludzie pytaja "pl?" np. podczas kupowania eq, run etc., a przez to okresla sie ich noobami. Gdy juz maja wyzsze lvl i znaja ten nieszczesny angielski, okazuje sie ,ze sa bunczuczni, obrazalscy i ciagle chca walczyc... Taka jest prawda niestety. Szwedzi nie robia pa tylko dlatego, ze moga i chca. Ja mam z niektorymi dobre uklady... wcale nie jestem jakis lepszy, nie znalem ich ze starego serva etc... tylko mieli szanse mnie poznac. Na co wiekszosc polakow nie ma mozliwosci. W tym caly problem. Trzeba sie uczyc angielskiego i przytlamsic troche nasz temperament. Czasami lepiej cos wyjasnic niz od razu zabijac.

Dzisiaj w rook, moim rookstayerem, wzialem mieso z ziemi... zostalem hunted przez Extream Teo. Czy to nie jest zart ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pieczarmistrz Pokaż post
Od Słowaków sie na pewno nie roznimy tak bardzo Tak samo od Słoweńców. Tylko nie wiem skąd wzięli się Słowacy skoro Karde są obywatelami Słowenii - czyli Słoweńcami
Sry, mialem na mysli slowencow, z rozpedu napisalem slowakow...
Wcale sie od nich wiele nie roznimy ale nie o to tutaj chodzi.
Quivee jest offline