Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fajny2
Knight to najgorsza profesja, nie mam co do tego zadnych watpliwosci.
|
Nie znasz knightów, nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu
Jestescie otępieni umyslowo i wydaje sie wam ze uhy nic nie kosztuja a visy 9999999 gp, dlatego nigdy nie dojdziemy do porozumienia, nigdy nie zrozumiecie tego co ja rozumiem. Liczylem koszty wielokrotnie i na dragach ZAWSZE wychodze lepiej z kasą sorcem, a z expem to juz w ogole nie ma porównania. Im lepsze potwory tym przewaga sorca robi sie coraz wieksza. Sorc moze bic dragi od 50 lvl (zwykłe), knight nawet na 80 niekoniecznie sie zwroci.
|
Chcesz dowodów, proszę bardzo:
Miejsce expa: Smoki na arenie na dragon lair obok Venore.
1. Expie ja ~80lvl knight, 92 sword; eq: rh/dsm/k legs/boh + Avenger; na 7bp uh + 2 sword ringi = 22k.
2. Expi kolega, ~100lvl master sorc., 64mlvl; eq: rh/b robe/p legs/boh/dem-sh/wand; na 20bp mf = 22k (Wyrzuca puste fiolki, aby mieć cap)
ad.1
- Exp w granicach 40-50k/h, użycie bp uh na ~35 smoków, co daje 35x700x7bp= 171,500 expa.
- Loot - rare zależy od szczęścia, ale w przecientny wypad zwróci się z samych dsh/woi/dh, do tego dochodzi kasa, broad swordy, steel helmy i tzw. śmieci - steel shieldy, xbowy, double axe.
Przeciętnie z 6bp uh wychodzi loot na 40-60k (nie zdarzyło się mniej, a zdarzyło się więcej).
ad.2
- Exp w granicach 80-100k/h, użycie bp mf na ~7,5 smoka, co daje 7,5x700x20bp= 105,000 expa.
- Loot - rare zależy od szczęścia, lecz z powodu capa i tego, że nie ma czasu się zatrzymywać nie zbiera: broad sword, steel helmet, double axe, xbow, steel shield. Gdy loot dopisuje, często jest zmuszony prosić kogoś o pomoc albo wyrzucić dragon hammery.
Przeciętnie z 20bp mf wynosi loota na 25-40k.
- 2 przypadek gdy zbiera low loota, osiąga 50-70k/h expa i z 20bp mf wynosi loota na 30-50k.
To są potwierdzone informacje przez ponad 5 wypadów na d lair.
Wnioski pozostawiam Wam do wyprowadzenia...
@down
Tego się właśnie spodziewałem, to są PRAWDZIWE dane, doświadczam tego nacodzień. Co do 150lvla, to kumpel na poziomie ~180 używa 1 uha na 2-5 dragów, ze średnią 70 dragów na bp uh, dziękuje.