Zobacz pojedynczy post
stary 18-01-2007, 20:01   #1457
Delarev
Użytkownik Forum

Delarev's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 150
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vacek Pokaż post
1) hunted*
2) "nie bądź śmieszny"... Żebyś się nie zdziwił.
3) "16. UŻYCIE WIELKIEJ LITERY ZE WZGLĘDÓW SKŁADNIOWYCH
[56] Wielką literę stosuje się na początku każdego wypowiedzenia rozpoczynającego tekst oraz na początku każdego wypowiedzenia następującego po kropce:
Zbliżało się południe. Rzeka przepływająca przez niebiosa spłynęła za widnokres razem z moją wsią. Wprawdzie nadal wzdłuż rzeki rosła kukurydza i tytoń, ale okolica była już zupełnie inna. Może dlatego, że zbliżałem się do rozsypanego po wzgórzu miasteczka. Samo miasteczko, poza klasztorem z białego kamienia, niczym nie różniło się od naszej parafialnej wsi.
"

"Po pytajniku i wykrzykniku również stosuje się wielką literę, np.
Renesans Brzozowskiego? Za wcześnie o tym mówić. Dopóki książki Brzozowskiego są białymi krukami, gdzież można mówić o renesansie? Czy na zapowiadane pełne wydanie jego dzieł w Polsce będziemy czekać równie długo jak na Norwida?
"

W wieku 15 lat powinieneś znać podstawy języka polskiego.
dyskusji ciąg dalszy...
1. czy "blx" nie zwróciło Twojej uwagi na to, że "huntad" jest częścią mojej ironicznej wypowiedzi?
2. jak już jesteś taki cwany to byś kopiował każdemu regułkę dotyczącą pisowni...każdy tu pisze jak chce a ja pisze wielką literę tylko gdy się do kogoś zwracam...mam szacunek do ludzi...reszta mnie pierdoli bo nie siedzę na lekcji j. polskiego tylko w moim przypadku mam ferie...(tak wogóle to że używam polskich znaków to też święto )

Ostatnio edytowany przez Delarev - 18-01-2007 o 20:03.
Delarev jest offline