Zobacz pojedynczy post
stary 19-01-2007, 10:55   #37
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

A pamiętacie może taką grę... była na Pegazusie i na Commodore 64 itp. Jeździło się malutkimi samochodzikami po domu. Takie wyścigi. Np. w kuchni po świeżo umytych talerzach, po zlewie itp. Losowo był napełniony, a jak się wpadło do wody to się ginęło.

Była jeszcze seria "Street Rod". Wychodziły na dosłownie wszystko. Teraz nawet można na Windowsie w to grać. Ja zaczynałem na Commodore 2001.
Miało się samochód (ja na początek brałem Forda Falcon'a z 1963 ) i przerabiało. Jak już był w miarę gotowy do pierwszego wyścigu jechało się pod jakiś bar. Tam podjeżdżali potencjalni rywale. Było dość sporo torów do wyboru. Z czasem kupowałem najlepszy gaźnik, a potem wtrysk do V8. Standardowo ręczną skrzynię i go w końcu przemalowywałem. Jak już zaczął być "coś" wart, sprzedawałem go i kupowałem Corvette.... To były czasy Teraz już nie ma takich gierek.

Wracając jeszcze do wspomnianego wyżej Street Roda, to użekło mnie w tej grze głównie to, że bardzo fajnie wyglądała zmiana opon.

Teraz parę screen'ów z gry. Zapraszam do ściągnięcia, jeszcze na stronach ze starymi grami można natrafić na Street Rod'y, polecam cz. 2.

A tego klasyka pamiętacie?

Ostatnio edytowany przez Korektor - 19-01-2007 o 10:57.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem