To znowu ja (niestety

). Daje jeszcze kilka skrinow. Poza tym, pochwale sie, przeszedlem Gothica 3. Jakos te zwierzaki przetrwalem, bardzo pomogl mi bug z ekwipunkiem (Cheat
jesli podczas walki otworzysz eq, potwory nie moga cie zranic, a ty mozesz sie przez ten czas podleczyc. O ile zdazysz otworzyc, bo hero musi najpierw bron schowac /Cheat).
Rozczarowalo mnie to 'outro' (Maly spoiler
gralem dla Beliara, ale mam jeszcze sejwy przed wyborem miedzy nim a Xardasem, a juz mialem wszystkie piec artefaktow Adasia /Maly spoiler) - nieruchome obrazki z komentarzami bohatera. Myslalem, ze rozwali mnie tak, jak walka Martina z Dagonem na koncu Obka, a tu takie rozczarowanie...
Dla lubiacych spoilery - spoiler
oddajac artefakty Adanosa Beliarowi, ten zleca zabicie Rhobara (chociaz nie jestem pewien - ja zabilem go juz wczesniej, a hero sie pochwalil tym przed Belkiem), Xardasa (ten oszukal Belka), Zubena (sluzyl bogu ciemnosci juz wystarczajaco dlugo, moze spoczac) i glownych orczych przywodcow (orki oszukaly pana B.). Calkiem mi sie to podobalo, bo Beliar zostal pokazany nie jako zadne krwi bydle, ale jako zwykly bog... taki jak Innos. Po prostu stajac po jego stronie wszystko przeciwne jest uznawane za zle, a to co 'nasze' - za dobre. I z tego wynika, ze tylko Adanos byl dobry, a Innos i Beliar to bijace sie cioty. Jak ktos mi nie wierzy co do dobroci Beliara - Belek ukaral Xardasa za cziterstwo, orki za zdrade - a co Innos robi ze zdrajcami? Tez kaze zabic, glupi cham. Moze tylko nie wierzy w zycie po smierci, wiec nie kaze zabijac swoich wiernych wyznawcow.
Reasumujac - wszyscy sa tak samo dobrzy, jedynie orki nieco gburowate. A Morry-mercenariesi to cholerni zdrajcy. A Rebelsi i Rangersi nie maja honoru, strzelaja z ukrycia. A Rhobar sie kryje w zamku. A Zuben jest tak cholernie dumny z siebie, ze az szkoda z nim rozmawiac. A Xardas... no coz, wychodzi na to, ze jest dobry, bo on chce zakonczyc chaos na ziemi niszczac artefakty Adanosa - wtedy nikt nie bedzie mogl pomoc ani B., ani I., pozniej zabrac dwa inne potezne artefakty - scepter of Varant i staff of Eternal Wanderer do innego wymiaru i tak zakonczyc chaos. Swir. Wszedzie swiry, hahaha! /uff, spoiler skonczony.
A tutaj macie skriny, wiem, ze juz nie wytrzymujecie.
A tutaj moje aktualne ustawienia graficzne. Do niedawna bylo na nich calkiem dobrze, ale wczoraj zaczelo szarpac. Troche.