Zobacz pojedynczy post
stary 20-01-2007, 00:59   #666
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
@Marciniek

Ad.1
Twoje 20 uhow na 35 dragow na 80 lvlu jest po prostu smieszne i nawet nie zamierzam tych bredni komentowac.
szczescie + dobre skile + umiejetnosc "obslugiwania" dragow + sov/sca +mms = mala strata uhow.
ja na 54 levie zuzywam okolo 2 uhow na draga ( licze srednio, bo czasem zuzyje 1 uha na 2-3 dragi, a czasem zuzyje 3-4 uhy na draga ). bardzo duzo daje uzywanie tarczy oraz silnej broni ( walka z f-axe czy bright swordem na dragach mija sie z celem. no chyba, ze komus bardzo zalezy, zeby podczas expa wpadal mu shield... ). pozyczylem od kumpla sca i uzywajac demon shielda, dsma, royala, p-ammy, k-legow i steel bootsow maxhit od draga z pazura wynosil 59, przy czym spora czesc ciosow wchodzila na tarcze. samo uzywanie tarczy przy glupim blokowaniu dragow daje okolo 20-25% mniejsze zuzycie uhow.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Tylko na słabych potworach poniżej 700 expa.

Życzę przyjemnego czekania przez 10 minut na całkowite wyleczenie się exurą. Exp jest wtedy gorszy niż na trollach, loot tym bardziej.
jak ide bloczyc dle to biore ze soba 2-3 life ringi ( ktore mam za darmo -> sam lootuje ) one pozwalaja sie doleczyc wlasnie za pomoca exury oraz pozwalaja sie leczyc bez uhow po dragach. fakt faktem, ze dragi mi nie zadaja zbyt duzych obrazen poniewaz wali je rowniez ed ( 64 lvl 62 mlvl ) za pomoca hmm, ale na dluzszym huncie daje mi to mniejsze zuzycie uhow o 1,5-2 bp uhow.
musze sie z toba calkowicie zgodzic ze klepanie singla draga sorcem/druidem/palkiem/najtem nie dosc ze jest nudne jak przemowienie kaczynskiego, to wystepuje spory waste czasu, expa i manasow/runkow. duzo lepszym rozwiazaniem byl by exp na rotach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
bp uhow na 35 smokow jest mozliwy na 80 levelu z lanca, przy zalozeniu ze polujemy na 1x spawnie i czekamy 7 minut na draga leczac sie exura w tym czasie. Ale, i tak trzeba miec szczescie.

110 ek z sca, 91/88 i ringiem zuzywa bp uhow na ~40 smokow jesli sa pojedynczo, podczas normalnego hunta kieedy sie trafiaja 2 a czasem 3 smoki na raz to bp uhow starcza an 20-25 smokow.
przyznasz chyba, ze czasem jak dobrze pojdzie, to jednak uzyjesz tego uha na 3-4 dragi... czasem jednak potrafia wybitnie slabo walic, a jak sie nie wejdzie na wave, to obrazenia z gfb od draga sa raczej... smieszne dla 11 ek? ( ps moim rekordem bylo stracenie okolo 200 hp na 2 dragach - 1 pojechal mi za 5 hp, drugi zciagnol reszte za pomoca wave na "dzien dobry" i kilku smiesznych serii z lapy )

Ostatnio edytowany przez sat - 20-01-2007 o 01:09.
sat jest offline