Zobacz pojedynczy post
stary 20-01-2007, 11:06   #584
druidek12
Zbanowany

druidek12's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: Solo style
Świat: Celesta
Poziom: 43
Poziom mag.: 51
Domyślny

No, to czas na poprawki
Cytuj:
Ideą każdego rycerza grającego w Tibię jest mieć dobre skile. Co to są dobre skile? Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Ktos kiedys podsumował:
Cytuj:
Co zrobić jeśli zadajemy za dużo blood hitów? Dwa wyjścia. Albo zmienić broń na słabszą, albo przełączyc się na niższy tryb walki
Cytuj:
Wtedy, żeby (być może) nie zabić partnera, można pokusić się o założenie leather boots, czy jakiegoś słabego hełmu czy czegokolwiek, ale to juz inna bajka... ;]
Cytuj:
Do całości oprócz naszej zwykłej, codziennej broni, bierzemy zestawik paru broni najsłabszych w danym typie. Dodatkowo bierzemy dużo jedzenia, żeby trnować mlev;
Cytuj:
Do treningu shieldinga nie zapominamy zlurować sobie dwóch bugów/spiderów/ratów etc... Oczywiście, w pełnym ekwipunku (tzn takim, żeby nas te szczury nie zabiły ;] ).
Z kropeczką.
Cytuj:
8. FAQ

Niektóre pytania są oczywiste, inne mniej. Ludzie często nie czytają całego poradnika, tylko zadaja naprawdę głupie pytania, które nie powinny były w ogóle paść. Ale skoro już padły...
Cytuj:
p: Czy jak będą mnie atakowały 4 potworki, to czy mój shielding szybciej mi będzie rosnął?
R: Nie.
Tutaj myślę, że powinno być rosnąć, no ale... Jak ty chcesz, Ray~.
Cytuj:
p: Mam skile xx/xx. Z jakimi potworkami najlepiej trenować?
R: Trudne pytanie. Próbuj różnych potworów, broni i trybów walki. Jeśli uznasz, że nawet najsłabszą bronią zabijasz potworka zbyt szybko, przerzuć sie na nieco silniejszego. Jednak te, które wcześniej wymieniałem, są bardzo uniwersalne.
Cytuj:
p: Biją mnie dwa trole (lub inne zwierzątka). Czy muszę jakiegoś zbloodować, żeby mi urósł shielding?
R: Żeby dostać dostać awans, nie musisz dokładnie w tym momencie zbloodować potworka, ale blood hity są potrzebne co 30 chmurek, żeby awansować w ogólności...
Podwójne
Cytuj:
Poradnik wciąż w trakcie tworzenia, jednakże proszę o wypowiedzi pomocne w jego ukończeniu, ewentualnie o zadawanie pytań, które mogę dorzucić do FAQ oraz ewentualne odpowiedzi; mile widziane uzupełnienia do tych idpowiedzi, które już są. Komentarze - podziękowania (już kasowałem przed ukończeniem) są bardzo miłe, jednak proszę nie pisać ich tutaj, preferowana pw.
To wszystko

Ostatnio edytowany przez druidek12 - 20-01-2007 o 11:15.
druidek12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem