Witam wszystkich

Jest to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że nie będzie ostatni

. Kilka dni temu kolega polecił mi Tibię, jako miły sposób na spędzenie wolnego czasu ( którego mam mało, większość przy kompie to Diablo 2 : Lord of Destruction

, ale na Tibię też się znajdzie napewno

). Tak więc zapoznałem się z wszystkim co jest na tej stronie, ściągnąłem potrzebne pliki i postanowiłem, że zacznę grać

. Moją ulubioną postacią jest Paladyn ( od zawsze, we wszystkich grach

), tak więc nie dziwi was zapewne że to właśnie odnośnie tej profesji mam kilka pytań. W tej grze Paladyn jest teoretycznie najlepiej walczącą postacią na dystans ( co bardzo mnie zaciekawiło, gdyż pierwszy raz się spotykam z takim rozwiązaniem

). Ja chciałbym w świecie Tibii walczyć zarówno wręcz, na dystans jak i magią ( czasami

), ale z wypowiedzi wielu użytkowników, które przeczytałem na tym forum wynika, że jest to mało popularny build ( ale ja jestem oryginalny

)A więc przejdę do tematu :
1. Jeżeli chodzi o walkę w zwarciu, to nauka umiejętnośći jest dużo wolniejsza anieżeli u Rycerza, ale czy czymś innym się jeszcze różni ?? Tzn, czy są jakieś widoczne różnice ( a jeżeli ta, to jakie ??

) pomiędzy Paladynem, który np. ma 50 lvl Sword Fighting i Rycerzem z 50 lvl Sword Fighting ??
2. Walka na dystans jest jak widzę, najbardziej preferowaną metodą walki Paladynem. Jak już mówiłem, pierwszy raz się spotykam z takim rozwiązaniem, ale zaciekawiło mnie ono, więc również będę się rozwijał w tym kierunku, ale jakie WY preferujecie bronie ?? Tzn, używacie np. łuku ze strzałami, kuszy z bełtami, dwóch włóczni naraz czy może włóczni i tarczy ?? Bardzo mnie to interesuje

.
Hmm wydaje mi się, że chwilowo to by było na tyle, jak coś mnie jeszcze zaintryguje, to możliwe, że napiszę to w tym topicu

. Liczę na ciekawe i konkretne odpowiedzi, za które z góry dziękuję

. Pozdrawiam wszystkich

.