Neverwinter Nights 2
Opis:
Neverwinter Nights 2 to kontynuacja bestsellerowej i jednej z najlepszych komputerowych gier fabularnych ostatnich lat. Wykorzystując mechanikę popularnego systemu RPG "Dungeons & Dragons ed. 3.5" i jeden z najlepiej opisanych światów - Forgotten Realms - tytuł wpisał się do kanonu pozycji obowiązkowych na PC. Gra zabiera graczy z najskrytszych zakątków świata w zapierającą dech opowieść o wojnie i niebezpieczeństwie, związanym z dawno zaginioną relikwią. Dzięki rozbudowanemu trybowi rozwoju postaci, Neverwinter Nights 2 umożliwa awans bohatera z przeciętnego chłopa na prawdziwego bohatera! Od ciebie będą zależeć losy świata, któremu zagraża największe zło od wielu lat...
Wymagania sprzętowe:
Minimalne wymagania:
1. Windows(R) XP lub 2000 z najnowszymi uaktualnieniami
2. Procesor: Pentium(R) 4 2.4 GHz lub jego odpowiednik
3. 512 MB RAM
4. Jedna z obsługiwanych kart graficznych: ATI Radeon 9500 lub NVIDIA GeForce FX 5700
5. Karta dźwiękowa zgodna z DirectX 8.1
6. Napęd DVD 6x lub szybszy
7. 4.9 GB miejsca na twardym dysku na instalację (zalecane pozostawienie dodatkowo 1GB na dysku twardym po instalacji gry) (chociaz u mnie sama gra zajmuje 6,2GB :|)
8. DirectX 9.0c
9. Połączenie z internetem lub siecią LAN do gry dla wielu graczy
Rekomendowane wymagania:
1. Procesor: Pentium(R) 4 3.0 GHz lub odpowiednik
2. 1 GB RAM
3. Jedna z obsługiwanych kart graficznych: GeForce(TM) 6800 lub ATI Radeon X800
No to koniec opisu. Chciałbym poznać wasze opinie nt. tej gry. Dostałem ja niedawno w swoje ręce i jak narazie od 2 dni nie moge się od niej oderwać. Jak ja pierwszy raz włączylem to jakoś złe wrażenie na mnie zrobiła pewnie dlatego ze grafika, sposobób prowadzenia dialogów, interface w ogóle nie przypominaja genialnej Jedynki. lecz pograłem godzine-półtorej i już się zakochałem. Przepiękne efekty czarów, system D&D, urzekająca grafika i wszystko inne jest super. Fabuła jak dotąd tez bardzo dobra, tajemnicza i wciągająca. Na uznanie zasługuję także bardzo dobra lokalizacja polska (głosów użyczyli: Piotr Fronczewski, Krzysztof Kowalewski, Marian Opania, Wiktor Zborowski, Henryk Talar, Joanna Jabłczyńska. Oni użyczali głosu również w legendarnych grach cRPG takich jak: sagi Baldurs Gate i Icewind Dale. Szkoda jedynie że Jan Kobuszewski nie użyczył głosu). Naprawde warto w nią zagrać. Wg. mnie najlepsza gra RPG roku 2006 (tak wiem zaraz zlecą się fani Gothiców i będą krzyczeć: Nie prawda, nie znasz się. Gothic 3 RoXoR!). Trzeba powiedzieć sobie szczerze ze obydwie gry były bardzo hucznie zapowiadane. Lecz Gothic 3 w porównaniu do poprzednich części sagi i do NWN 2 wypadł naprawde marnie. Teraz tylko mam cel przejść tą grę i czekać na patche naprawiające kilka bugów w grze. A później oczekiwanie na dobre polskie serwery Multiplayer (który podobno jest tak dobry jak w NWN 1).
Kilka screenow: