@Gremlin
Jest to odpowiedź na post #690. Nie cytowałem, bo szkoda miejsca na stronie i post byłby dużo mniej czytelny. Numery odnoszą się do kolejnych odpowiedzi gremlina na cytaty zawarte w jego poście.
1. Knight tylko na małym poziomie leczy się opłacalniej niż sorc.
2. A sorcem pójdziesz solo i expisz.
3. Druid solo expi duzo szybciej i oplacalniej niz knight solo na wyzszych poziomach.
4. To tym bardziej nie będzie grupy rycerzy która da radę.
5. Czyli jednak nie wykonałeś tego questa rycerzem.
6. Aż 40% + lepsze czary i runy. Na wysokim poziomie wszyscy atakują z magii, więc sorc osiąga znaczną przewagę nad pozostałymi profesjami jako że najlepiej tą magią włada.
7. Zamiast czekać na sprzedawcę kupuję runy w sklepie i idę expić zarabiając przy tym 2 razy więcej niż jakbym stał pod depo i żebrał o backpack sdeków, których prawie nikt nie sprzedaje. Oprócz tego sorcem kupuje się głównie manasy, a tych ludzie nie sprzedają.
8. Masz taką samą szansę jak knighci albo nawet większą bo zawsze możesz jednego z nich wyprosić. (90 sorcem spokojnie wypraszam 90 knightów bo nic mi nie mogą zrobić no chyba że ktoś jest w super mocnej gildii i ma wielu kumpli 100+) Na leczenie idzie dużo many ale druid/sorc i tak wychodzi taniej od knighta bo dużo szybciej od niego zabija potwory i nie traci tyle punktów życia/many w przeciągu całej walki co knight. Ja już teraz na 90 lvlu nawet na zwykłych dragach bez wysiłku nabijam po 80-100k expa na godzinę i mam ogromny zysk w kasie. Na 100 lvlu myślę że będę nabijał po 100-120k expa na godzinę, a na 150 lvlu spokojnie będę wyciągał po 150-200k expa na godzinę, a podejrzewam że te wartości są i tak sporo zaniżone. (widziałem filmik na którym 200 sorc expił z zyskiem z prędkością ponad 400k expa na godzinę!) Poziom mam już 90, ale nie zmieniam na bieżąco profilu i nie twoja rola w tym żeby mi o tym przypominać.
9. Rycerz robi to w ciągu pół godziny, a ja w ciągu kilku minut. Exhausted na manasy wynosi 1 sekundę a nie 2 sekundy tak jak na runy ofensywne więc wypijam to w ciągu 12 sekund (no załóżmy że trochę więcej bo jeszcze liczy się mana zabrana przez potwory więc dajmy na to 20) i jestem gotowy na kolejny strzał.
10. Bo mieli pecha i demony ostro spamowały, równie dobrze pech mógłby się przytrafić rycerzom i też by padli. Ale widziałem już film na którym ekipa 4 x 100 sorc zabiła wszystkie demony na anni~ i bezproblemowo wykonała questa. Specjalnie dla ciebie Gremlin (i przy okazji także dla innych maruderów, którzy nie dostrzegają słabości knighta w dobie szybkiej i taniej many) poszukam tego filmu i opublikuję w celach dydaktycznych.
11. 50k nie dodam bo umiem grać i rzadko padam (tylko przez lagi/freezy). Na DL'ach już byliśmy i nawet na manashieldzie tracę mniej kasy niż mój kumpel knight, więc skończ już z tym swoimi bajkami.
Ostatnio edytowany przez goburu - 21-01-2007 o 23:22.
|