Zobacz pojedynczy post
stary 22-01-2007, 18:37   #10
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Co jeszcze wymyślą żeby udowodnić, że nie ma ludzi głupich/leniwych/niezdyscyplinowanych/niepojętnych/nierozwojowych... ? (wybrane zakreślić kółkiem)
Strach się bać.

Powinni się zająć prawdziwymi schorzeniami umysłowymi, a nie jakimiś pierdołami, że ktoś ma zawiechę licząc zadania na matematyce czy pisząc dyktando na Polskim. Co będzie dalej? Pokolenie idiotów, którzy nie chodzą na Polski bo mają dys, na matmę nie bo mają dys, na biologię/chemię/historię/fizykę/geografię/religię/WF/informatykę/języki obce nie bo też mają dys... szkoda gadać. Mózg to mózg, a nie musk, działa jak umiesz się nim posługiwać, a odmówić działania może tylko gdy zostanie uszkodzony (np. wylewem). Więc nie pieprzyć, że połowa ludności świata rodzi się z muskiem a nie mózgiem. Na łatwiznę iść każdy może, ale mieć ADHD i wysiedzieć 2 godziny w klasie bez słowa też można, gdy się postarać. Wykręcać się od odpowiedzialności przez posiadanie dys to jak stwierdzać, "potknąłem się na równym chodniku, ale to nie moja wina tylko mojego 'musku'", twój mózg? Jak jest twój to możesz go kontrolować, wystarczy trochę samozaparcia i wytrwałości.