Zobacz pojedynczy post
stary 22-01-2007, 19:19   #23
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Don^Mokate Pokaż post
@slawekmag
3 gim ale problem z tym mam od dawna;] a najbardziej denerwujace w dyslektykach jest ich tlumaczenie na robienie bledow, nawet na forum "bo ja mam dysleksje" o ile wiem w wordzie z tym mozna pisac...
Czy leń byłby leniem gdyby ruszył zadek i włączył Worda/najnowszą Mozillę? No więc właśnie... Rozumiem błędy w pisowni jak piszesz na kartce (choć i to można z nakładem pracy można poprawić), ale pisząc z błędami na komputerze, i do tego na forum gdzie inni ludzie to czytają? Rozumiem jeden, dwa błędy gdy jesteś pewien siebie i nie używasz Worda ale to co się dzieje w internecie to jakieś nieporozumienie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alcor Sake
@Q~
jak już mówiłem większa część użytkownikow to dzieci i oni nie zwracają uwagi gdzie piszą i jak piszą :/ Neostrada zmieniła dostęp do internetu na bardziej otwarty i teraz 10-11 lat chodzą i piszą jak chcą. Bo internet to jest jak gdyby taki śmietnik dla nich i oni tu nic nie muszą przestrzegać żadnych zasad bo i poco? mamusia ich zleje jak zle napiszą?
Niestety tak to teraz wygląda. Wprawdzie można gdzieniegdzie spotkać jeszcze jaką ostoję jakby nienaruszoną przez tzw. "Dzieci neostrady", ale zauważyłem, że takie fora po prostu mają dobrą i rzetelną grupę moderatorów oraz jasny i surowy regulamin. Np. bardzo skuteczny pomysł, aby w każdym podforum był przyklejony temat z regulaminem tego działu itp. + zero tolerancji dla ludzi z "muskiem" i mamy piękne miejsce. A jak dzieciak chce tam przebywać i dyskutować to po prostu musi się dostosować, ot i piękny mechanizm rzadko spotykanej resocjalizacji.

(3 słowa poprawiane w trakcie pisania, ponieważ zostały podkreślone. Kolejny powód by lubić FF, wcześniej miałem na biurku zwyczajny słownik ortograficzny, i co? skarżę się gdzieś, że mam jakieś dys? popełniam błędy? Mnie się po prostu CHCE! + kolejna zasada dla "muskowiczów", przeczytaj zanim wyślesz! Niestety lenistwo ludzkie nie zna granic.)

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 22-01-2007 o 19:40.
Quezacoatl jest offline