Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Don^Mokate
@slawekmag
3 gim ale problem z tym mam od dawna;] a najbardziej denerwujace w dyslektykach jest ich tlumaczenie na robienie bledow, nawet na forum "bo ja mam dysleksje" o ile wiem w wordzie z tym mozna pisac...
|
Czy leń byłby leniem gdyby ruszył zadek i włączył Worda/najnowszą Mozillę? No więc właśnie... Rozumiem błędy w pisowni jak piszesz na kartce (choć i to można z nakładem pracy można poprawić), ale pisząc z błędami na komputerze, i do tego na forum gdzie inni ludzie to czytają? Rozumiem jeden, dwa błędy gdy jesteś pewien siebie i nie używasz Worda ale to co się dzieje w internecie to jakieś nieporozumienie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alcor Sake
@Q~
jak już mówiłem większa część użytkownikow to dzieci i oni nie zwracają uwagi gdzie piszą i jak piszą :/ Neostrada zmieniła dostęp do internetu na bardziej otwarty i teraz 10-11 lat chodzą i piszą jak chcą. Bo internet to jest jak gdyby taki śmietnik dla nich i oni tu nic nie muszą przestrzegać żadnych zasad bo i poco? mamusia ich zleje jak zle napiszą?
|
Niestety tak to teraz wygląda. Wprawdzie można gdzieniegdzie spotkać jeszcze jaką ostoję jakby nienaruszoną przez tzw. "Dzieci neostrady", ale zauważyłem, że takie fora po prostu mają dobrą i rzetelną grupę moderatorów oraz jasny i surowy regulamin. Np. bardzo skuteczny pomysł, aby w każdym podforum był przyklejony temat z regulaminem tego działu itp. + zero tolerancji dla ludzi z "muskiem" i mamy piękne miejsce. A jak dzieciak chce tam przebywać i dyskutować to po prostu musi się dostosować, ot i piękny mechanizm rzadko spotykanej resocjalizacji.
(3 słowa poprawiane w trakcie pisania, ponieważ zostały podkreślone. Kolejny powód by lubić FF, wcześniej miałem na biurku zwyczajny słownik ortograficzny, i co? skarżę się gdzieś, że mam jakieś dys? popełniam błędy? Mnie się po prostu CHCE! + kolejna zasada dla "muskowiczów", przeczytaj zanim wyślesz! Niestety lenistwo ludzkie nie zna granic.)