Zobacz pojedynczy post
stary 22-01-2007, 22:25   #5
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khan Pokaż post
a) Pierwszy potwór idzie na tarczę, drugi na broń.
Tej teori jeszcze nie słyszałem i choć jej nie zaprzeczam to wydaje mi sie mało prawdopodobna.

Weźmy taki przykład: jesteś knightem i na dodatek grasz na guardi (non-pvp), na której ludzie trenują swoje skille najcześciej na slimach. Używają do tego możliwie najsłabszej broni aby klon slima za szybko nie padł i żeby trening nie zamienił się w wieczne klikanie na battle...
No i masz taki knife (atk:7 def:5). No i gdyby twoja teoria była prawdziwa to nie dało by się trenić, gdyż slima nie powstrzma raczej 5 defa...

Nie zaprzeczam tej teori, jednak jak powiedziałem wcześniej wydaje mi się ona mało prawdopodobna.

Samą tarczą da się zablokować dwóch przeciwników naraz to jest pewne. Jak nie wierzysz to sam sprawdź. I było by to trochę bezsensowne gdyby po dodaniu broni jednoręcznej do tarczy nagle atak jednego stwora byłby blokowany przez broń która ma mniej defa niż tarcza. Wtedy ludzi blokowali by z sama tarczą bez broni...

Raczej liczy sie to co ma więcej defa - jak broń to blokujesz bronią jak tarcza to tarczą, a jak masz broń dwóręczną, dajmy na to war hammer'a, który ma 10 defa to blokujesz nim z taką samą skutecznością jak tarczą która ma 10 defa.

Jeśli blokujesz samą bronią, jedno czy dwó-ręczną to skuteczność zależy nie od shieldinga tylko od fightinga (np. blokujesz bs'em to skuteczność zależy od sword fightinga)

Takie jest moje zdanie.
Xeradus jest offline   Odpowiedz z Cytatem