Zobacz pojedynczy post
stary 23-01-2007, 15:39   #4365
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Falcmoon Pokaż post
Prędkość transmisji podaje się w b/s czyli w bitach na sekundę. Nie w bajtach. Bajt=B, bit=b. Prędkości neo to: 128kb/s, 256kb/s, 512kb/s itp. Są to prędkości do użytkownika. Uplink zazwyczaj wynosi 1/4 przy połączeniach ADSL. Połączenia DSL i HDSL są symetryczne. To znaczy, ze charakteryzują się taką samą prędkością do jak i od użytkownika.
Tibia wykorzystuje (w zależności od ilości graczy i potworów na ekranie, nie mapie) od 1kb/s do około 10kb/s i w dół i w górę. Więcej nie zauważyłem.
Lagi zazwyczaj nie są spowodowane małą prędkością łącza u użytkownika końcowego lecz utratą ramek w sieci. A że ostatnio sieć POLPAK i POLPAK-T ma problemy z ruterami... Pozostaje się modlić aby coś z tym zrobili albo zmienić ISP. Ja wolę zmienić. Tym bardziej, że TP właśnie dała nam do ręki możliwość rozwiązania umowy w związku ze zmianą regulaminu świadczenia usługi powszechnej i usług telekomunikacyjnych
Tak mnie naszło kolego ty mój , dam ci kiedyś numer telefonu do tosci , zadzwonisz i walniesz właścicielowi takim kombem technicznym , ciekawe co ci powie ? "e myli sie pan" "to jest normalny ping" "tak mają ludie na całym świecie" i mój ulubiony tekst legenda "ma pan wysoki ping bo poluzował się panu kabel".

<3 Tosca
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline