Zobacz pojedynczy post
stary 24-01-2007, 16:48   #29
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hugo Pokaż post
skoro myslisz ze knight ze skillami 82 i dajmy na to dragon lance bije w ludzi z c setem ze skillem shielda 23~ jak ten sorc po 0-10 caly czas, to jestes w bledzie

Wiec jesli nie wiesz to sie nie odzywaj, bo gdyby mial dobra bron to by ja lal po 60+ prawie caly czas
A mam ci udowodnić, że się mylisz?

Krotki test:

Wedlug Tibiawiki http://tibia.erig.net/Dragon_Lance - srednie obrazenia w nieopancerzonego przeciwnika na full attack z broni dragon lance (skille 82/82) wynosza 59hp.

Jezeli przeciwnik posiada crown set:

crown armor 13arm
crown legs 8arm
crown helmet 7arm
platinum amulet 2arm
buty 1arm

Calkowity arm 31

Wedlug wielu testow udalo sie stwierdzic, ze armor zmniejsza obrazenia:
min: caly_arm*0,5=15,5 - zaokraglamy do 16
max: caly_arm*0,9=27,9 - zaokraglamy do 28

Srednio zmniejsza obrazenia o 22. Czyli obrazenia 59hp sa zmniejszane przez armor do 37hp. I takie sa srednie obrazenia w przeciwnika w crown secie na tych skillach.

Ale to nie koniec, co jesli przeciwnik zablokuje atak? Druidzi i sorki maja maly wspolczynnik shieldingu, ale zawsze maja ustawienie full def co pozwoli im co jakis czas blokowac uderzenie. Crown shield to nie najgorsza tarcza. Jestem przekonany, ze srednia hitow uwzgledniajac armor i blokowanie bedzie w granicach 30hp - to jest najbardziej logiczne. Jezeli twierdzicie ze macie wyzsza srednia to sprobojcie przetestowac ja na koledze, nagrajcie filmik i dajcie go tutaj

Zrozumcie, knight zostal udupiony przez clipsoft.

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 24-01-2007 o 17:07.
d4rqu jest offline   Odpowiedz z Cytatem