Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ti'mu
Marża Jest wliczona w cene pacc'a....
|
No tak, z marżą Droma podałem 96zł, a Ty napisałeś:
Cytuj:
Prowizja to 22% dla operatora czyli 16 zł jezeli pacc kosztuje 80 zł
|
W to 80 zł na pewno nie jest wliczona. Czyli prowizja operatora to tak naprawdę 96zł + 22%
Cytuj:
Jakiego kurna podaktu ? od darowizny ? bo hU** wim ?
Niby za co ? ze wysyłam sobie sms'a ?
|
Tak dokładnie za to że wysyłasz sobie smsa, każdy sms w naszym kraju jest objęty 22% podatkiem VAT i tego nikt nie zmieni. Chyba że nasi kochani posłowie, ale kto w to wierzy?
Cytuj:
Z tym sie zgodze to jest własnie te 22% !! a nie jakis podatek... wynosi to 1/5 ceny co przy cenie 95 zł daje 19 zł co daje 114 zł ! a nie 135....
|
Dzięki że chociaż z tym się zgadzasz, ale niestety podatek także istnieje, jak napisałem wyżej, więc mamy teraz: 96zł + prowizja operatora 19zł + (nieszczęsny) podatek vat 22% (w tym wypadku ok. 25zł). Łatwo policzyć jaką sumkę to daje.
Cytuj:
No wiadomo ze kazdy rachunek trzeba zaniesc na poczte / bank lub inny lokal do płatności, ale czy za kazdym razem chcesz isc do banku by zrobic przelew ? np. na pacc ?
|
Bez przesady, to tylko raz na 3 miesiące, mały spacer dobrze wam zrobi i oderwie od Tibi, a jak naprawdę nie lubicie chodzić na spacery, to można kupić Pacca na pół roku.
Cytuj:
Jak kazdy projekt, i w tym musi cos byc na nie... napewno jakis rodzic sie zdziwi... ale wtedy to juz po telefonie nie bedzie bawic sie na lekcjach i słuchac bedzie a nie Drin drin do kolezanki czy sie popieszcza na przerwie czy po lekcjach...
To pierw uzgadniasz z tym kto ci opłaca abonament czy mozesz a potem wysyłasz...
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby, wszyscy rodzice się zgodzili, no ale przyjmijmy twoją wersję.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zotemut
@Ktoś tam o abonamencie
Ja sobie sam opłacam ;o
Tylko Autor miał na myśli Telefon na Kartę (tak mi się zdaje).
Więc czytaj ze zrozumieniem ;o
|
Napisał:
Cytuj:
Jest to korzystne rozwiazanie dla Wielu osub z tel. komórkowymi gdyz np. maja abonament
|
I kto czyta bez zrozumienia? Wiadomo że Ci co mają na kartę to ich kasa, ale ja chciałem opisać po prostu sytuacje z abonamentem, bo tylko wtedy biegasz po pocztach z rachunkami, a takich osób co opłacają sobie sami abonament jest... parę.
Myślę że wszystkich użytkowników telefonów na kartę i tak odstraszy cena takiego Pacca, a jeśli nawet nie to ile to będzie osób? 10? 20? Wątpię czy było by to opłacalne dla Droma. Pomysł sam w sobie jest dobry, ale na Polskie warunki po prostu za drogi.