Zobacz pojedynczy post
stary 26-01-2007, 14:10   #17
Ti'mu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Mozna terz zwazyc na to ze niektorzy operatorzy podwajaja doladowanie wiec za pacc placimy 50% ceny co jest bardzo kozystne
Ta... całkiem o tym zapomnialem Np. Kupujesz doładowanie za 20 zł + 50 zł (( 2 doł )) i podwajaja ci 2 czyli razem masz 120 zl !! i co ? pacc za 70 zł ? no ja na to ide...

Aevin - Trzeba by sie bardziej zagłebic zeby było dokładnie wiadomo co ile wynosi i dla kogo
Ale cos mi sie wydaje ze ten podatek to płąci Siec w której jestes a nie ty - chociaz juz sam niewiem - wysle zapytanie do Heyah i Ery moze tez Orange z pytaniem o to.

Cytuj:
kto czyta bez zrozumienia?
Ja rozpatrywałem sprawe oby dwóch rodajów płatnosci jak i na karte i tych na abonament a ze zszedłem na abonament to było tylko dlatego ze poruszyłes temat tego abonamentu.

Cytuj:
Bez przesady, to tylko raz na 3 miesiące, mały spacer dobrze wam zrobi i oderwie od Tibi, a jak naprawdę nie lubicie chodzić na spacery, to można kupić Pacca na pół roku
-Nie kucmy sie o to czy komus sie chce chodzic czy niechce.... bo to jest DURNE ... ;/ (( o tym wogule niebyło mowy - tak uznajmy ))

Cytuj:
Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby, wszyscy rodzice się zgodzili
Jak sie niezgodza to i tak wykaz na rachunku powie swoje, i beda bardziej pilnowac swojego dzieciaka, jak dostanie raz na dupe czy drugi to zrozumie... i nauczy sie zyc według pewnych zasad jakie wpajaja mu rodzice (( pomijamy patologiczne rodziny ))

Cytuj:
Wiadomo że Ci co mają na kartę to ich kasa, ale ja chciałem opisać po prostu sytuacje z abonamentem, bo tylko wtedy biegasz po pocztach z rachunkami, a takich osób co opłacają sobie sami abonament jest... parę.
Jak juz mówiłem wiadomo ze abonament trza płacic bo zapłacimy kare za naruszenie umowy która wynosic (( kara )) kilkaset zł (( chyba 800-2000zł czy cos takiego )) Wiadomo ze nie kazdy ma na karte bo to mu niepasuje bo to tamto.... ale ile jest osób które maja telefon na karte ? OGROM !!! i nikt o nich nie mysli... a ja ci powiem ze niebyło by to pare osób tylko KILKASET !! przypuszczmy ze w tibie gra 100 tys osób dziennie - z czego pewnie około 25% to polacy (( przypuszczenia )) co daje nam 25 tys osób z tego na 100% połowa ma tel kom. co daje nam 22,500 Osób z czego 20% ma nadmiar kasy na telefonie co daje nam 4,500 osób !!! to jest dosyc duzo.... wiec teraz jaki jest zysk z tego ? 4,500 x 96 zł = 432 tys. ZŁ !!!! za same sms'y i zarobi na tym operator (( przypuszczamy jednego )) a w tym operatorzy (( np. heyah )) zarobiła by 86,4 Tys. zł.

Pojedyncza jednastka (( jaka jestem ja czy ty )) nie odczuje tego na własnej kieszeni (( telefonu )) zbytnio.

wiec jak widac w sieciach na karte jest to opłacalne nawet przy opłącie jaka ty wyliczyłes 19 zł + 25 zł co daje 44 zł Bardzo opłacalne.... bo dostajemy gratis drógie doładowanie...
Ti'mu jest offline