Zobacz pojedynczy post
stary 26-01-2007, 16:03   #20
Aevin
Użytkownik Forum

Aevin's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Domyślny

Jak mówiłem już wyżej, pomysł sam w sobie jest świetny, tym bardziej z tym podwójnym doładowaniem, ale... poszperałem trochę w necie i dowiedziałem się następujących rzeczy:

- Prowizja firmy zajmującej się obsługą Premium sms (to był by właśnie taki sms), w przypadku smsa za 9 zł + Vat (10,98zł), to 4,22zł (już z Vatem), czyli firma zabrała by ok. 40% kasy. I co ciekawe ta prowizja rośnie wprost proporcjonalnie to kwoty smsa. Czyli jeśli trzymać by się tego schematu to za smsa 100 zł, na poczet firmy obsługującej poszło by ok 40 zł. Czyli mniej-więcej musielibyśmy wysyłać smsa za ok 150 zł. Ktoś powie: to nic, przecież można pokombinować z podwójnym doładowaniem i wtedy mamy Pacca za 75zł, tylko jest jedno ale:

- Nie znalazłem żadnej firmy w necie która oferowała by sms premium za kwotę większa niż 25zł (bez VAT), po prostu nie ma możliwości wysłania droższego smsa (swoje teorie opieram na tym co wyczytałem, a mogłem nie czytać wszystkiego).

Myślę że naszą dyskusje można zakończyć, gdyż taka operacja nie jest wykonalna.

A teraz użyjmy wyobraźni i przyjmijmy że koszty są nie wielkie i operacja jest do zrealizowania, tylko ciekawe co na to Firma Drom? To tylko z naszej strony wygląda tak ładnie że wysyłasz smsa i masz Pacca, ale z drugiej strony na pewno nie wygląda to tak fajnie. Wątpię czy jedna osoba była by wstanie nad tym wszystkim zapanować. Za dużo roboty, a kasy naprawdę nie wiele by z tego było. No ale tylko dyskusja i mogę nie mieć racji.

@EDIT Dla potwierdzenia moich słów cennik jednej z firm zajmującej się Premium sms:

http://www.mni.pl/index.php?id_menu_text=155,35

@DOWN

Dobra ja stopuje, użyłem wszystkich znanych mi argumentów, by przedstawić Ci trudności w wykonaniu tego, więcej już nie mam. Życzę powodzenia.

Ostatnio edytowany przez Aevin - 26-01-2007 o 16:46.
Aevin jest offline