Zobacz pojedynczy post
stary 26-01-2007, 16:29   #21
Aevin
Użytkownik Forum

Aevin's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dolor Pokaż post
Bomba atomowa w Polsce?
Nie wiem co Wy tam czytacie albo oglądacie ale wiem że te źródła są szmatławe i kłamią.

Nie wydaje mi się aby w Polsce była bomba atomowa... Jak by nasz kraj był w posiadaniu tego typu broni to by było o tym głośno na świecie...
Stany Zjednoczone i inne państwa tego typu są lepiej poinformowane o naszym arsenale niż my sami...
Czytałeś ten artykuł do którego link podałem wyżej? Tam jest wyraźnie napisane że: ZSRR składowało swoje głowice w Polsce. To nie było nasze. Zresztą bomba atomowa to nie tylko głowica, ale i specjalne wyrzutnie + rakiety nośne itp. a tego u nas nie było. Także nie piszcie mieliśmy bombę, bo jej nie mieliśmy, ona była u nas tylko składowana.

Ja osobiście podchodzę do tego artykuły z pewną rezerwą, ale nie można od razu mówić że to kłamstwo, tylko dlatego że napisali o tym w Dzienniku. A myślicie że taka Rzeczpospolita, Polityka i inne Wielkie gazety nie kłamią? Wszystkie robią to tak samo (no może prócz faktu, bo to szmira totalna). Przede wszystkim naginają rzeczywistość. Do każdego takiego artykułu trzeba podchodzić ostrożnie, ale nie od razu oskarżać o kłamstwo, coś w tym być musi.

I proszę zanim się wypowiecie to przeczytajcie ten artykuł.
Aevin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.