Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dawisza
PS. Może to będzie nie na temat, ale w końcu ten temat jest dla początkujących, więch chyba nie będzie zbyt odbiegało od tematu. Szukalem wysokolevelowych kolegów w depo, więc zagadałem do jednego z nich, do któego ktoś inny mówił po polsku. Więc dla pewności, się spytałem "Are you speak Polish". Dostałem odpowiedź, że nie oraz zapyatnie, czy jestem Polakiem odpowiedziałem tak. Wtedy się dopiero zacząłem. Zaraz zostałem nazwany noobem, a gdy spytałem dlaczego dostałem odpowiedź, że jest tam wiele noobów. Potem było tylko naśmiewanie sie i grożenie SD, przez 30 level, ale to szczegół  . No i jak tu być dumny z Ojczyzny.
|
Jak by nie patrzeć, gość miał rację. Jesteś noobem bo:
1) Używasz takich zwrotów jak "Are you speak Polish".
Jeśli nie znasz angielskiego, to nie graj w gry, których oficjalnym językiem jest właśnie język angielski. Prawda jest taka, że właśnie takie non-inglisz-pl-nuby wyrabiają nam (Polakom) opinię idiotów którzy po angielsku znają tylko słowo "pl?".
2) Szukasz kumpli w depo. Lol. I co byś mu powiedział? "Cześć, zostaniesz moim kumplem bo dedam od peka :/"? To już nawet nie jest noobskie tylko infantylne i po prostu głupie... Jeśli przedstawiasz swoją osobą jakąś wartość, potrafisz się w miarę poprawnie wypowiedzieć i nie jest zakompleksiony, to "kumple" się sami znajdą. Jeśli nie, to w taki sposób co najwyżej się skompromitujesz, ew. znajdziesz nie kumpla a
sojusznika, jednak nie łódź się, że będzie to ktoś z ludzi wartościowych.
Jednak mimo to muszę stwierdzić, że jesteś reformowalny, bo po twoich postach widać, że masz trochę oleju w głowie (tak ze 100% więcej niż przeciętny tibijczyk).
Dlatego kilka rad ode mnie...:
a) Zrób szybko 20 poziom (wnioskuje, że masz niższy). Po 20 poziomie odpada około 50% pkerów, którzy idą na łatwiznę wybijając newbie. Zostaje jeszcze ta część, która walczy dla 'wyzwania', ale z nimi można sobie poradzić będąc po prostu lepszym.
b) Postaraj się zrozumieć zasady PvP rządzące Tibią. Podczas walki najgorsze jest niezdecydowanie. Musisz wiedzieć kiedy bardziej opłaca się walczyć, kiedy uciekać, kiedy próbować przekupić pkera, kiedy "(i jak) odwracać jego uwagę, itd.
c) Noś runy leczące. Priorytetem powinno być dla ciebie zdobycie 4 mlvla (UH). Jako, że wzrostu mlvla nie da się za bardzo przyspieszyć, to do tego czasu noś przy sobie IHy, o których ktoś już tam wyżej wspomniał. Nie żałuj też ich używać! Znałem naprawdę sporo ludzi, którzy padali bo było im żal uhów... Zasadniczo, jeśli nie przychodzi ci zmierzyć się z kimś o sporo wyższym poziomie niż ty, to powinieneś być w stanie przeżyć dopóki nie skończą ci się uhy/ihy. Jeśli nie potrafisz utrzymać się przy życiu za pomocą tych run to odpuść sobie Tibie.
d) Żal mi ludzi, którzy dostają padaczki widząc, że ich char jest atakowany. Mam nadzieję że do nich nie należysz. Jako były zawodowy peker często widziałem noobów którzy uciekali przede mną zygzakiem pisząc słowa w stylu "dionty kjill mre", bo rękami telepało im tak że nie trafiali w klawisze... Taka osoba w 99% jest zgubiona, bo nawet jeśli napotka szanse ratunku to nie będzie potrafić jej wykorzystać.
e) Handlowanie itemami na allegro jest nielegalne.
Pozdrawiam.