Zobacz pojedynczy post
stary 27-01-2007, 19:27   #4
Szuwar_
Użytkownik forum

Szuwar_'s Avatar

Data dołączenia: 03 08 2006
Lokacja: Z tad, z tamtad ze wszad

Świat: Azura
Poziom: 16
Skille: 17/21
Domyślny

@up
Z tego co ?De'Bove? powiedziała to tak.
@Kshaq
To wszystko zależy od koncepcji. Dirt można przetłumaczyć na brud lub na błoto, bite bite to już nie wspomnę. Poisen (o ile jest tam błąd) może oznaczać truć, zatruwać jak i trucizna. Więc nie jestem taki pewny czy wystarczy to przetłumaczyć. Prędzej trzeba to odpowiednio rozpatrzeć. Jeśli kierowalibyśmy się filmikiem z Luminery wynikało by że chodzi o komnatę z trzema Poison Spiderami, i tam trzeba coś wykonać (bite bite?). Zapewne to by była pierwsza część zagadki.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kshaq
Wiem, że ta solucja daje dość mało, ale po odnalezieniu miejsc radzę myśleć jak kretyn, który nie umie grać w tibię i robi tylko jedną, tą "banalną rzecz" (potrzeba na nią dużo kalorii xD).
Przeciętny gracz-kretyn zaczął by klikać i zabijać PS. ALe to chyba nie to. Jeden z ludzi na filmiku z Luminery zaznacza by ich nie zabijać (drugi dodaje że nie jest głupi). Wcześniej jednak pyta się czy już zrobił (done?). Wynika więc z tego że pierwsza część tyczy się właśnie tego miejsca.
Powrócę jeszcze do tłumaczenia instrukcji Master Slayera:

Cave - dirt - poisen - bite bite - ouch - step twice - flames down

Można rożnie zrozumieć. Może chodzić o brudną jaskinię z trucizną/trującymi pająkami które to mają gryźć/kąsać (podejrzewam że nas). Ouch to chyba na pewno dźwięk który wydamy gdy się skaleczymy (ała, ałć albo coś takiego).

Wiem Kshaq że nie powiesz nam w którą stronę mamy się kierować i wcale ci się nie dziwie. Nie powiesz również, które z moich wywodów jest chociaż w 1% prawidłowe. Tak więc... rozwiązań może być tysiące.

Powiem tylko że próbowałem przekopać całą jaskinię z Poisonami i nic nie znalazłem. Używałem na każdym polu wędki ale i to chyba nie pomogło.
Mam nadzieję że w końcu, wraz z kolegami rozwiążemy zagadkę i dowiemy się co zrobić.
Szuwar_ jest offline