Zobacz pojedynczy post
stary 28-01-2007, 02:40   #13
Czcibor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 10 2006

Domyślny

No nie jestem taki pewien czy EQ nie ma wpływu na wzrost skilli gdyż np. przy shieldingu mając Plate Armora i copper/wooden shielda + dagger rósł mi on znacznie wolniej niż przy dwarven shield. Wydaje mi się że im lepsze helmet, armor, boots i legs tym tarcza czasem jedna z najlepszych może przyjąć mniej ciosów i przez to wolniej wzrastać jej skill.

Wszystko co pisze jest oparte o własne doświadczenia i przeprowadziłem podobne testy również na lepszym EQ mniej więcej takim jakim miałeś przed kupieniem lepszego i tym gorszym w moim przypadku.

Oczywiście mogą być to inne czynniki wpływające na to "com" powyższym "żem" napisał i przez to OCZYWIŚCIE MOGĘ SIĘ MYLIĆ!

EDIT
Dopisuje resztę :-)
Pewne Anomalie:
Kiedy wyszedłem z Rooka naturalnie milem shielding trochę mniejszy od skilla sword fightingu, kiedy jednak treniłem w A'B na trollach zauważyłem pewną anomalie otóż z X/X-1 zrobiło się Y/Y+1 i trenując dalej przewaga shieldingu powiększała się. Czemu jest to anomalia?
Gdyż jak póżniej zauważyłem trenując na dwarfach shielding rósł równo ze swordem czyli Y+W/Y+W+4.
Wyjaśnienie:
Gdy trolle w Ab biły mnie, byłem przez nie otoczony i zawsze maksymalna ilość potworów przyjętych na tarcze czyli 2 uderzały mnie czyli pojawiała się chmurka natomiast reszte przyjmowałem na EQ. Nie jestem również przekonany ale może przez to że biły mnie i maksymalnie trafiające w shield czyli 2 monsterki co ture dostawałem jakiś bunus czy coś innego. Natomiast gdy trenujemy z dwoma potworkami zauważamy że uderzeją one w tarcze czyli chmurka jak i w zbroje czyli promienie wywnioskowywując nie przyjmujemy maks. ilości hitów na tarcze.
Jeszcze trochę rano...

Ostatnio edytowany przez Czcibor - 28-01-2007 o 03:17.
Czcibor jest offline   Odpowiedz z Cytatem