Próbowałem sposobu z podłączeniem sygnału dźwiękowego. Niby coś tam się nagrało, ale jest mnóstwo szumu. Próbowałem usunąć szum za pomocą Audacity, ale zawsze albo pozostaje na tyle dużo szumu, żeby muzyka wkurzała po kilku minutach albo usuwa też fragment ścieżki dźwiękowej bez szumu i to tyle, żeby skutecznie wkurzyć słuchacza.
Co do trzydziestosekundowych sampli, to nie ma ani 30tosekundowych ani "30stosekundowych" w popularnych programach p2p. Pozostało by kupić całe albumy, ale to jest po jednej piosence z jakichś 60 albumów. licząc, że płyta będzie kosztować średnio 20$ to czeka mnie wydatek rzędu 4000 PLN. Takiej gotówki nawet nie posiadam, a co mówić o wydaniu jej na płyty.
No i kolejne 2 pytania:
1. Nie można z tych nagranych kawałków jakoś skutecznie usunąć szumu? Jeżeli ktoś zna jakiś darmowy program albo jakiś płatny, tylko z darmową wersją próbną (nie będę dla jednego użycia kupował programu, bez przesady), która pozwoli mi skutecznie usunąć szum z około 3 godzin muzyki, dzieląc ją na kawałki nie krótsze niż 5 minut?
2. Nie można zgrać plików *.big z płyty z grą i potem z nich wyciągnąć jakimś programem tą muzykę?