Zobacz pojedynczy post
stary 31-01-2007, 22:48   #12
Vanset
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Domyślny

Moim zdaniem ladnie napisane, jednak jest pare rzeczy do ktorych bym sie doczepil.
1. Narodowosc - mozecie sie klocic i cytowac to, jednak z wlasnego doswiadczenia wywnioskowalbym pare cech charakterystycznych dla danych narodowosci (oczywiscie chodzi mi o wiekszosc, naturalnie zdarzaja sie mniejszosci);
Brazylijczycy - nieznajomosc j. ang.,
Szwedzi - dobra znajomosc j. ang., bardzo duzo wysokopoziomowych graczy pochodzi ze Szwecji, lubia walke o wladze, ogolnie rzecz biorac, moim zdaniem zaliczaja sie do grona lepszych,
Polacy - co do znajomosci j. ang. nie mam zdania, agresywne odreagowywanie na np. smierc ludzika w postaci przeklinania,
2. Dlaczego socjologowie, psychologowie itp. musza uzywac trudnych slow? Jakby nie mozna zastapic ich innymi, bardziej popularnymi, badz odrazu napisac ich znaczenie? Fajnie, ze znasz znaczenie wielu slow, jednak nie jestes tu w sprawie pracy, tylko piszesz posta do zwyklych ludzi, tych mniej i tych bardziej madrych.
3.
Cytuj:
11-14 lat; w tej kaście dostrzegamy głównie nieszkodliwe dzieci o niskopoziomowych postaciach. Czasami trafiają się ,,dorobkiewicze" - najczęściej niewinne ofiary komunii, urodzin, nadopiekuńczych rodziców i kochających dziadków. Radzę nie wdawać się w nimi w bliższe znajomości, nie toczyć zażartych dyskusji ( ,,zażarte dyskusje" w tym przypadku ograniczają się do raczej pierwotnych zdań ). Wyjątek od tej reguły nie pojawi się w Tibii. Wybitni trzynastolatkowie przebywają w szkołach muzycznych pilnowanych w sposób niesamowicie pilny przez kochające mamusie ( Tibia - ,,dla mojego synka?" ).

Gimnazjum; zdarzają się osobniki inteligentne i wcale mądre, choć dominuje agresywny typ kafejkowy z domieszką sportowca walczącego z kolegami o bycie ,,naj" w Tibii. Ogólnie rzecz biorąc, osoby z tej grupy nie różnią się wybitnie od dzieci z podstawówek - wyłączając znacznie szerszy asortyment bluzgów, wyzwisk i bezczelności. Czasami znajdziemy perełkę w postaci osoby przejawiającej oznaki inteligencji. Jednakże nie radzę liczyć na takie szczęście. Taktyka? Omijać szerokim łukiem, nie wdawać się w ,,polemiki". W końcu i tak skończy się na tym, że Twoja matka to ,,kur...", a stary bardzo Cię kocha.
Jak juz to 11-12 ewentualnie 11-13. Majac 14 lat jest sie w gimnazjum, wiec grupa 14latkow pasowalaby do grupy Gimnazjum. Co do 13latkow mozna sie czepiac, bo to okres miedzy podstawowka a gimnazjum. Kasta 11-14latkow rozpieszczonymi dziecmi? Czlowieku, nie te czasy. Teraz mlodziez woli sie izolowac od rodzicow. Przedzial powinien byc maximum do 12 lat (pamietac, ze mowie o wiekszosci). Kiedys moze chodzilo sobie pelno 14latkow w szelkach, ale teraz (13 lat +) same skejty dresy itp.
4. A ja zastanawialem sie nad graczami z tibii od strony psychologicznej. I co? Wolalem to zachowac dla siebie. Jak dla mnie, taki post jest zbedny. Mozna sie jedynie pochwalic swimi umiejetnosciami myslenia druga osoba. Jest pelno poradnikow jak powinno sie zachowac wobec takich i takich osob.
Prosze o wybaczenie, ale nie chcialo mi sie wstawiac polskich znakow.
Vanset jest offline   Odpowiedz z Cytatem